Sjakk-VM i New York

Magnus reddet remis etter ny tabbe

Sjakkekspertene rister på hodet.

FORTSATT REMIS: Regjerende verdensmester, Magnus Carlsen (t.h.) møtte utfordreren Sergej Karjakin til det sjuende partiet i sjakk-VM i New York søndag. Foto: AP Photo/Seth Wenig
FORTSATT REMIS: Regjerende verdensmester, Magnus Carlsen (t.h.) møtte utfordreren Sergej Karjakin til det sjuende partiet i sjakk-VM i New York søndag. Foto: AP Photo/Seth Wenig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Karjakin - Carlsen 1/2 - 1/2

NEW YORK (Dagbladet): De seks første partiene i sjakk-VM i New York har endt med remis mellom verdensmester Magnus Carlsen og hans russiske utfordrer, Sergej Karjakin. Det store spørsmålet var dermed om Carlsen søndag kunne klare å bryte remis-rekken etter halvspilt VM.

Det klarte han ikke, og nok en gang var remis et faktum etter at de hadde spilt drøyt to timer.

- Jeg følte jeg hadde en fin åpning, men så bukket jeg og mistet en bonde. Det er ikke noe kult, det var helt unødvendig, sier Carlsen etter partiet.

Likevel deppet han ikke.

- Remis er fint. I dag var ikke noen kjempedag, men jeg kom meg gjennom det. Nå ser jeg ser fremover, sier Carlsen til NRK.

På pressekonferansen etterpå var stemningen god. Carlsen har nå fordelen av å ha de hvite brikkene i tre av de fem resterende partiene.

- De to siste partiene har ikke vært så interessante. Jeg håper på noe mer spenning framover, sier Carlsen.

- Overraskende

Ekspertene var heller ikke imponert over søndagens parti.

- Det er litt skuffende at Magnus ikke klarte å utnytte tabben til Karjakin. Resultatet isolert sett er greit med tanke på at han hadde svarte brikker. Han har tre hvite partier i de siste fem, så situasjonen er fortsatt bra, sier Dagbladets sjakkekspert, Tarjei Joten Svensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer