- Magnus setter laget høyest

Kombinertgutta skryter av syk Moan.

TRAKK SEG: Magnus Moan tok ingen sjanser og droppet langrennet. Foto: REUTERS/Michael Dalder
TRAKK SEG: Magnus Moan tok ingen sjanser og droppet langrennet. Foto: REUTERS/Michael DalderVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Halvannen time før 10 km-start i dag gikk beskjeden ut:

Magnus Moan stiller ikke til start i VM-kombinert, etter at han hoppet strålende og skulle gå ut 1,26 bak ledende Håvard Klemetsen.

32-årige Klemetsen havnet på 4. plass, noe han betrakter en personlig triumf.  

Og på vei ut av skistadion roser han Moan for avgjørelsen om å spare seg til lagkonkurransen fredag.

- Magnus gjør et et valg og ønsker å vise at vi kan fighte i toppen på fredag. Når han følte seg dårlig setter jeg pris på at han setter laget høyt ved å ikke risikere noe, sier Klemetsen.

Revansjelystne Moan fortalte i unnarennet i Holmenkollen at han hadde fått et føling med forrige ukes forkjølelse med sår hals.

- Hvis han ikke følte seg 100 prosent ville han ikke hatt sjanse på medalje. Da er det kynisk og ok, og jeg tror han og de andre to her er revansjelystne, sier Klemetsen.

Jan Schmid og Mikko Kokslien er de to andre, som havnet på en skuffende 11. og 14. plass.

- Magnus sparer seg, og er bra rustet på fredag til å fighte. Da skal vi gjøre vårt aller beste for å reise fra VM med en bedre følelse, sier Kokslien.

Kokslien tror Moan - som ikke er en del av landslaget denne sesongen - er tent på å  vise seg fram i den siste konkurransen.

TRIUMF: Håvard Klemetsen sier han så stjerner i fem minutter etter målgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRIUMF: Håvard Klemetsen sier han så stjerner i fem minutter etter målgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det er et godt tegn, og vi gleder vi oss til å kjøre på.

Tett i brystet Kombinertsjef Kjetil Strandbråten forteller at Moan er litt tett i brystet, og ikke tok avgjørelsen alene.

- Det var i samråd med lege at det ble bestemt at Magnus står over. Vi synes det er bra at Magnus vil prøve å være best mulig form til lagkonkurransen, han setter laget først. Det synes vi er veldig bra. Med ham frisk igjen har vi et lag som kan kjempe om medalje. Vi tok bronse sist, og vi kan være med igjen.

Strandbråten er ikke på noen måte skuffet over at Klemetsen ikke klarte å holde unna til medalje.

MISFORNØYD: Verdenscuptoer Mikko Kokslien var skuffet over seg selv. Foto:  Kyrre Lien / Scanpix
MISFORNØYD: Verdenscuptoer Mikko Kokslien var skuffet over seg selv. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Vi er godt fornøyd med Håvard, han har aldri vært høyere enn 4. plass i world cup. Han er fjerde beste i verden i dag. Men vi er selvsagt skuffet over at vi ikke tar medalje i dag, sier Strandbråten.

Klemetsen fortalt om kramper i armer og fingrer ved målgang, og at han gikk de siste fem kilometrene på rein vilje.

Men han hadde overskudd til en joik foran pressekorpset, og var jublende glad. Han vant rennet i Holmenkollen og gikk så hardt han klarte i langrennet.

SVIKTET I BAKKEN: Jan Schmid kom på 14. plass og syntes han hoppet minst fem meter for kort i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SVIKTET I BAKKEN: Jan Schmid kom på 14. plass og syntes han hoppet minst fem meter for kort i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jeg kunne ikke gått en hundredel fortere. Fjerdeplass er en seier for meg, det er det beste jeg har gjort. Jeg er så edruelig at jeg kan si at jeg ikke var den som skulle levere, men det var jeg som gjorde det.