Magnus spilte remis

Må ut i ny omkamp. Ungutten storspilte til tider, men ble til slutt enig med stormester Jevgenij Barejev om remis.

(Dagbladet.no):15-åringen Magnus Carlsen er i knallhard kamp om en kvartfinale-plass i sjakk-VM i Russland. Han spilte igår uavgjort i første parti mot den russiske stormesteren Jevgenij Barejev i fjerde runde av VM-cupen.

Han imponerte stort, fordi han spilte i svart, og fordi han spiller mot en eldre spiller, som på papiret skal være sterkere.

I dag gikk andre match, som skulle vise seg å bli svært jevn. Matchen bølget frem og tilbake, men etter 32 trekk så Barejev seg nødt til å tilby remis.

Han var da en bonde over, men sto i en noe ufordelaktig posisjon. Magnus godtok, og dermed må de to ut i omkamp i morgen.

Selve kampen kunne følges live på turneringens hjemmeside.

Om Magnus vinner i morgen er han inne i kvartfinalen, og er da garantert minst 39 000 dollar og , rundt 260 000 kroner i prispenger, samt ny rating, og sannsynligvis et kraftig hopp på listen over verdens beste.

Men han kan vente seg tøff motstand. Det er fjorten spillere som fremdeles har sjanse til å nå kvartfinalen, og alle har har høyere rating enn Magnus. Flere av turneringens sterke navn er fremdeles med i kampen.

Han har tidligere i turneringen slått ut store spillere som Asmaiparasjvili (rangert som nr 32), Ammonatov (nr 96) og Tsjeparinov (nr 62).

STORSPILLER: Magnus kan bli en kvart million rikere i dag, om han klarer å nedkjempe Barejev.
STILLINGEN TIL SLUTT:</a> På denne stillingen tilbød Barejev remis, etter en svært jevn og spennende batalje.