Magnus spilte sjokk-sjakk

Tryllet og gjorde tabber nybegynnere ville unngått.

BARNESJAKKRENN: Magnus Carlsens tidligere læremester Simen Agdestein sier 18-åringen varierte mellom å spille fantastiske partier ingen gjør ham etter til å gjøre feil nybegynnere ville rødmet av.     Arkivfoto: EPA/LUKAS LEHMANN
BARNESJAKKRENN: Magnus Carlsens tidligere læremester Simen Agdestein sier 18-åringen varierte mellom å spille fantastiske partier ingen gjør ham etter til å gjøre feil nybegynnere ville rødmet av. Arkivfoto: EPA/LUKAS LEHMANN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Han topper allerede den uoffisielle verdensrankingen, og i dag nådde Magnus Carlsen en ny milepæl i sin korte, men eventyrlige sjakkarriere: 

I en alder av 18 år smadret han resten av verdenseliten og ble tidenes yngste verdensmester i lynsjakk.

Simen Agdestein har fulgt Magnus Carlsen helt fra starten av, og ser ingen grenser for hvor god den tidligere eleven hans kan bli. - Nei, jeg gjør ikke det. Han er nummer én i verden allerede. Garry Kasparov var verdens suverent beste sjakkspiller i 20 år, så det skal enda litt til før han kan måle seg med ham. Men på en annen side er det mye hardere konkurranser i dag, og bredden i toppen er mye større, sier han til Dagbladet.

Overså sjakkmatt to ganger

Agdestein fulgte Carlsens partier direkte fra morgenen av i dag, og sier 18-åringen varierte mellom det helt geniale til det merkelige svake.

- Han spilte langt fra feilfritt i dag, men sånn er lynsjakk. Det bølget fram og tilbake nesten hele tida i hvert parti. I det ene øyeblikket sto motstanderen hans kjempegodt, og Magnus vipper det i sitt favør gang på gang. Det er ikke tilfeldig, det er fordi han er best, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer