Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus stiller for VM-laget

Syk i går, med på lagkonkurransen i morgen.

TETT I BRYSTET: Magnus H. Moan leverte et godt svev i går, før han halvannen time før langrennet trakk seg fra VM-løpet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TETT I BRYSTET: Magnus H. Moan leverte et godt svev i går, før han halvannen time før langrennet trakk seg fra VM-løpet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Magnus Moan ble kvalm av å snakke om det på sletta i Holmenkollen i går.

Så lite likte han å snakke om å trekke seg fra langrennsdelen i VM-rennet i kombinert.

Han endte opp med å gjøre det likevel, fordi han ønsket å være i best mulig form til fredagens lagkonkurranse i stor bakke.

Etter løpet fikk han ros fra de andre gutta og kombinertsjef Kjetil Strandbråten, de verdsetter at Moan setter laget høyest.

Kl. 13 i dag ble det kart at Moan lyktes med sin taktikk, han er med når kombinertgutta for siste gang kjemper om medalje.

- Laget er de tre som sitter her, pluss Magnus. Han er oppe på hotellet, sier Strandbråten.

Det er for at Moan skal få slappe av litt ekstra at han slipper pressekonferansen i dag.

- Vi ser bedring, han har hanglet litt. Hadde litt vondt i halsen og i hodet, følte seg ikke 100 prosent. Han valgte å hvile og restituere seg, sier kombinertlandslagets lege, Petter Olberg.

Og selv om han fortsatt hangler litt i morgen, så stopper det ikke Moan.

- Magnus er meget tent og innstilt på å gå i morgen, og sjansene for at han er på start i morgen er veldig stor, sier Strandbråten og legger til:

- Han er ikke å regne som småsjuk.

De tre Strandbråten henviser til er Mikko Kokslien, Jan Schmid og Håvard Klemetsen. Sammen med Moan tok samme lag bronse i liten bakke, og Klemetsen ble beste nordmann med 4. plass i går etter ledelse etter Holmenkollen-rennet.

Rekkefølgen til løperne på langrennsstafetten er ikke avgjort ennå.

I Liberec-VM for to år siden tok Norge en bronse i denne øvelsen, siste VM-seieren kom i Oberstdorf i 2005.

- Vi har en øvelse igjen nå, vi greide en bronse sist og flere av gutta viser god form. Vi har et mål om å være med å kjempe i morgen, sier Strandbråten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling