Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus storspiller i sjakk-VM

Kan nå kvartfinale i morgen.

Magnus Carlsen storspiller i sjakk-VM. I dag spilte han uavgjort mot den russiske stormesteren Evgenij Barejev i det første partiet i fjerde runde av VM-cupen.

Russeren hadde fordelen av å være hvit, men klarte ikke å få til noe mot den storspillende norske 15-åringen.

Russeren er rangert som nummer 17. i turneringen, og han var for bare noen år siden rangert som nummer tre i verden. Carlsen er bare rangert som nummer 97 av de 128 deltakerne i mesterskapet i Russland.

I morgen spiller de to igjen, denne gang med Carlsen som hvit. Med seier vil Magnus avansere til kvartfinalen i sjakk-VM, og han vil være garantert minst 39.000 dollar i premiepenger.

Hvis det blir uavgjort også onsdag, vil det bli omspill med kortere tenketid på mandag.

Magnus Carlsen har i de tre første rundene slått ut stormesterne Asmaiparasjvili (rangert som nr 32), Ammonatov (nr 96) og Tsjeparinov (nr 62). (ANB)

TRENGER SEIER I MORGEN: Magnus Carlsen kan sikre seg 39 000 dollar dersom han kommer til VM-kvartfinale. Foto: Scanpix/Ap
TRENGER SEIER I MORGEN: Magnus Carlsen kan sikre seg 39 000 dollar dersom han kommer til VM-kvartfinale. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling