Sjakk-VM i New York

Magnus tapte etter flere kjempetabber i nervedrama

- Et utrolig dramatisk parti.

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen - Karjakin 0 - 1

NEW YORK (Dagbladet): Alle de sju første partiene i sjakk-VM i New York mellom regjerende verdensmester Magnus Carlsen og utfordreren Sergej Karjakin endte med remis.

Forventningene var derfor store til at Carlsen, som hadde de hvite brikkene, skulle gå hardt ut og endelig vinne det åttende partiet.

Slik gikk det ikke. I stedet tapte han etter en stor tabbe i trekk 51. Dette er Carlsens første tap på 28 partier. Sammenlagt ligger han nå under med 3,5 poeng mot Karjakins 4,5.

Drama etter kampen

Og det var en tydelig preget Magnus Carlsen som nektet å møte pressen etter partiet.

- Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin og stormet ut fra pressekonferansen i sinne med manager Espen Agdestein i hælene.

I NRKs sjakkstudio reagerte ekspertene negativt på Carlsens oppførsel etter tapet.

- Jeg tror han mister litt fatningen rett og slett, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae like etter Magnus Carlsen har spasert bort fra pressekonferansen.

550 000 kroner

Ifølge regelverket kan Magnus Carlsen bli trukket 10 prosent av premiepengene for ikke å stille opp på pressekonferanser. Sjakkspilleren Hikaru Nakamura ble trukket 10 prosent av sine eventuelle premiepenger da han tidligere i år ikke stilte opp på en pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer