Magnus trekker seg fra VM

Kunne tjent ti millioner.

- UMODERNE: Magnus Carlsen mener VM-reglene er umoderne og han trekker seg derfor fra kvaliken. Foto: RAFA RIVAS/AFP
- UMODERNE: Magnus Carlsen mener VM-reglene er umoderne og han trekker seg derfor fra kvaliken. Foto: RAFA RIVAS/AFPVis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen er ranket som verdens beste sjakkspiller - men han ønsker ikke å bli verdensmester. I hvert fall ikke sånn som reglementet er nå.

19-åringen har trukket seg fra VM-kvaliken, og vil derfor ikke få muligheten til å vippe indiske Viswanathan Anand ned fra tronen.

- Jeg synes regien rundt VM-syklusen er både urettferdig og umoderne. Pengene kan ikke styre dette, sier Carlsen til VG.

Ifølge avisa kunne han tjent ti millioner kroner på en VM-kamp i 2012.

Carlsen forteller at han gikk en lang runde med seg selv, før han landet på at han vil droppe kvalifiseringen. Det som får han til å reagere, er at Anand som regjerende mester allerede er kvalifisert for VM-kampen (altså finalen).

- Det er som om Spania som verdensmester i 2010 skulle vært direkte kvalifisert for VM-finalen i 2014, sier det fotballinteresserte sjakkgeniet.

Han understreker overfor VG at han ikke har lukket døra for godt, og at det kan hende han vil delta i VM ved en seinere anledning. Men han vil ikke la seg overtale av det internasjonale sjakkforbundet i denne runden - selv om de skulle finne på å endre reglene.

VERDENSMESTER MOT VERDENSENER: Det blir ingen drømmefinale mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen. Foto: ALFREDO ALDAI/EPA
VERDENSMESTER MOT VERDENSENER: Det blir ingen drømmefinale mellom Viswanathan Anand og Magnus Carlsen. Foto: ALFREDO ALDAI/EPA Vis mer