Sjakk-VM i New York

Magnus unngikk nederlag med et nødskrik etter flere tabbetrekk

Remis for Magnus Carlsen etter nervedrama.

NERVER: Magnus Carlsen (t.v.)  holdt på å tap etter flere dårlige trekk, men utfordreren Sergej Karjakin klarte ikke å utnytte feilene. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
NERVER: Magnus Carlsen (t.v.)  holdt på å tap etter flere dårlige trekk, men utfordreren Sergej Karjakin klarte ikke å utnytte feilene. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Carlsen-Karjakin 1/2-1/2

NEW YORK (Dagbladet): Den norske verdensmesteren Magnus Carlsen og den russiske utfordreren Sergej Karjakin møttes torsdag kveld til femte VM-parti i New York. De fire foregående partiene har alle endt i remis og stillingen var 2-2.

Både søndag og mandag hadde Carlsen et voldsomt overtak, men Karjakin forsvarte seg som en løve og seieren glapp for nordmannen etter over seks timers spill i begge partiene.

Tirsdag var Carlsen svært skuffet, og han var svært revansjesugen. Derfor var det ventet at han ville gå svært hardt ut i femte parti. Det ble som en berg-og-dalbane.

- Magnus fikk sjanser og kunne presse. Plutselig ga han fra seg initiativet, og Karjakin styrte partiet. Men så ga Karjakin fra seg fordelen. Da ble det klart at partiet ville gå mot remis, sier Dagbladets sjakkekspert, Tarjei Joten Svensen.

Plutselig så det meste mørkt ut for Carlsen, som klarte å klusse med sitt eget noteringsskjema. Verdensmesteren hadde gjort en utrolig nybegynnerfeil, ved å glemme å skrive ned et av trekkene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer