Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus utspilte sin sterkeste konkurrent

3,5 poeng fra å bli historisk.

TRAKK HVERANDRE: Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik møttes i det første partiet i London Chess Classic. Her er de på pressekonferansen i går. Foto: J. Saunders/Chessdom.com
TRAKK HVERANDRE: Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik møttes i det første partiet i London Chess Classic. Her er de på pressekonferansen i går. Foto: J. Saunders/Chessdom.com Vis mer

|||(Dagbladet): Magnus Carlsen spilte i dag mot den tidligere verdensmesteren Vladimir Kramnik fra Russland i turneringen London Chess Classic. Kramnik er den neste høyeste rangerte spilleren i turneringen, bak den norske tenåringen.

- Kramnik er en av verdens fremste åpningseksperter og partiet startet rolig. Men Magnus spilte glitrende og etter hvert utspilte han Kramnik, sier Dag Danielsen, generalsekretær i Norges Sjakkforbund til Dagbladet.

19-åringen kjennetegnes av sitt aggressive og kreative spill som gjør han til en svært sterk motstander.

- Også i dag spilte han brilliant, han er veldig kreativ og uforutsigbar, sier Danielsen.

Carlsen topper allerede den uoffisielle verdensrankingen i sjakk. Målet nå er selvsagt å toppe den offisielle som blir offentliggjort 1. januar.

- Han trener bare 4,5 poeng av 7 mulige i denne turneringen. Nå har han allerede tatt ett poeng i det antatt tøffeste partiet. Det lover godt, sier Danielsen.

Det er bulgarske Veselin Topalov som topper den nåværende offisielle rankingen, men han deltar ikke i London og skal heller ikke spiller  mer i år. Dermed ligger Carlsen svært godt an til å bli nummer én.

Og da blir han historisk som den yngste spilleren som noensinne har toppet den offisielle verdensrankingen.

• Se hele turneringsprogrammet på londonchessclassic.com

• Du kan følge partiene direkte på ChessBomb eller flere andre nettsteder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media