Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Magnus vil vise at det er han som er sjefen. Han vil fortsette å presse

Enorm spenning knyttet til det tredje VM-partiet.

SPENT MANAGER: Espen Agdestein forteller om en spent stemning innad i «Team Carlsen» før det tredje VM-partiet. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SPENT MANAGER: Espen Agdestein forteller om en spent stemning innad i «Team Carlsen» før det tredje VM-partiet. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

• Følg det tredje VM-partiet direkte i Dagbladets sjakkstudio

SOTSJI (Dagbladet): Etter at begge spillerne slappet av på hviledagen i går, er Magnus Carlsen og Vishy Anand nå klar for årets tredje VM-parti. Stillingen er 1,5 - 0,5 til den regjerende verdensmesteren fra Norge. Den ønsker Carlsen aller helst å øke.

- Magnus har dominert de to første partiene. Han vil fortsette å presse. Magnus vil vise at det er han som er sjefen, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

God følelese Mannen som nærmest fotfølger Carlsen hvor enn han går, forteller om en god stemning innad i teamet. Optimismen er stor, med god grunn. For så langt er det lite som har tydet på at Anand vil være i stand til å ta VM-tittelen tilbake fra Carlsen.

Også i dag tror Agdestein at 23-åringen fra Lommedalen har kommet opp med en god plan i samarbeid med sekundantteamet sitt.

- Jeg tror det. Starten har vært veldig bra og Magnus virker å være i så god form. Så det virker veldig lovende.

- Hva blir det viktigste?

- Magnus må passe på at han ikke går på noen ordentlige miner. Han vil unngå å spille lange varianter i analysert terreng, som Anand har forberedt seg veldig grundig på.

- Blir spennede Manageren trippet spent rundt i hotellområdet i timene før start. Agdestein prøver heller ikke å legge skjul på hvordan han føler det innvendig.

- Det blir spennende i dag. Dette er et veldig spennende parti. Skal Magnus fortsette denne trenden? sier Agdestein før han avbryter seg selv:

- Anand må jo prøve å stabilisere, utbryter han entusiastisk.

Psykologisk overtak Både eksperter på sjakk og idrettspsykologi mener Carlsen er i ferd med å knekke Anand. Det kan gjøre at han er ekstra opptatt av å gå for en ny seier i dag, selv om Anand har fordelen av de hvite brikkene.

- Jeg tror Magnus vil ta det litt stegvis. Med svart vil han først prøve å nøytralisere initiativet til Anand og ta det derfra, sier Agdestein.

- Hva vil det bety for VM-kampen om han vinner?

- Det er klart at det ville vært et helt vanvittig stort med svarte brikker - men dit er det en lang vei da, sier Agdestein vel vitende om at forsvaret av tittelen mer eller mindre vil være sikret om så skulle skje.

Nye vurderinger I skrivende stund er det gått 43 timer siden det forrige partiet sluttet. Timer både temaet til Carlsen og Anand har brukt til å analysere den nye informasjonen de har fått siden VM startet sist lørdag.

Det er imidlertid liten tvil om at den indiske leiren har hatt størst grunn til å jakte forbedringer og svakheter hos motstanderen, men Carlsen har på sin side vært nødt til å studere et spesifikt trekk som tok ham på senga i det første partiet.

- Det har teamet selvfølgelig gjort. De har jobbet med den åpningen. Så kan hende at de har funnet en forbedring for svart, men Anand kan gjerne spille en annen åpning denne gangen. Dette driver teamet og ser på fram og tilbake, forteller Agdestein.

- Hvilke type endringer kan vi få se?

- Anand kan velge en annen variant. Magnus kan også skifte. Det er det ingen som vet. Nå har det blitt gjort vurderinger i begge leirer og i begge spillerne sitt hode. Selv om Anand skulle begynne med det samme åpningstrekket og Magnus skulle svare med den samme varianten, så kan det komme overraskende avvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling