- Magnus vinner sju av ti

Men i dag klarte ikke Carlsen å bekjempe motstanderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Magnus Carlsen jakter turneringsseieren under Norway Chess i Stavanger. I dag måtte nordmannen imidlertid avfinne seg med at det ikke ble mer enn et halvt poeng etter remisresultatet mot russiske Aleksandr Gritsjsjuk.

- Etter hvert begynte jeg å misse flere ting. Det er jeg ikke så fornøyd med. Jeg er ikke sikker på om jeg hadde vinnermuligheter, men jeg føler bare jeg kunne gjort det bedre, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen.

- Det var et typisk «Magnus-parti». Han presset litt hele tiden og vant en bonde i sluttspillet. Det er et type sluttspill som Magnus vinner kanskje seks-syv av ti ganger, men i dag gikk det ikke veien. Det ble så forenklet at Gritsjsjuk klarte remis, sier Einar Gausel, Dagbladets sjakkekspert.

For selv med hvite brikker klarte ikke Carlsen å finne vinnermuligheter i et parti hvor motstanderen forsvarte seg meget presist og godt. Det så tidlig ut til å bli uavgjort, men spillet fortsatte likevel til trekk 73.

Sjakkeksperten til Dagbladet er klar på hvorfor Carlsen ikke klarte å bryte ned motstanderen.

- Grunnen er godt spill av Gritsjsjuk, vil jeg si. Magnus spilte et bra parti og skapte mer enn i mange av de andre i turneringen, men av og til har bare motstanderen veldig gode dager. Det hadde Gritsjsjuk i dag, sier Gausel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer