- Magnus vinner sju av ti

Men i dag klarte ikke Carlsen å bekjempe motstanderen.

STAVANGER (Dagbladet): Magnus Carlsen jakter turneringsseieren under Norway Chess i Stavanger. I dag måtte nordmannen imidlertid avfinne seg med at det ikke ble mer enn et halvt poeng etter remisresultatet mot russiske Aleksandr Gritsjsjuk.

- Etter hvert begynte jeg å misse flere ting. Det er jeg ikke så fornøyd med. Jeg er ikke sikker på om jeg hadde vinnermuligheter, men jeg føler bare jeg kunne gjort det bedre, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen.

- Det var et typisk «Magnus-parti». Han presset litt hele tiden og vant en bonde i sluttspillet. Det er et type sluttspill som Magnus vinner kanskje seks-syv av ti ganger, men i dag gikk det ikke veien. Det ble så forenklet at Gritsjsjuk klarte remis, sier Einar Gausel, Dagbladets sjakkekspert.

For selv med hvite brikker klarte ikke Carlsen å finne vinnermuligheter i et parti hvor motstanderen forsvarte seg meget presist og godt. Det så tidlig ut til å bli uavgjort, men spillet fortsatte likevel til trekk 73.

GIKK FOR SEIER: Før partiet mente Magnus Carlsen at han burde vinne mot verdenstreer Aleksandr Grisjtsjuk med tanke på å gå til topps i Norway Chess. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet
GIKK FOR SEIER: Før partiet mente Magnus Carlsen at han burde vinne mot verdenstreer Aleksandr Grisjtsjuk med tanke på å gå til topps i Norway Chess. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

Sjakkeksperten til Dagbladet er klar på hvorfor Carlsen ikke klarte å bryte ned motstanderen.

- Grunnen er godt spill av Gritsjsjuk, vil jeg si. Magnus spilte et bra parti og skapte mer enn i mange av de andre i turneringen, men av og til har bare motstanderen veldig gode dager. Det hadde Gritsjsjuk i dag, sier Gausel.

• Dagens lengste parti sto Anish Giri og Sergej Karjakin for. Da klokka var 22.45 hadde de to enda ikke blitt ferdige. Dermed må man vente før Norway Chess-stillingen etter runde sju er klar.