Manchester City til Champions League-finale

Mahrez sikret historisk avansement

Manchester City er klar for sin første Champions League-finale i klubbens historie. To scoringer fra Riyad Mahrez (30) sørget for 2-0 seier mot PSG. Tidligere Manchester United-spiller Angel Di Maria så rødt mot sin tidligere byrival.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Paris Saint-Germain 2-0 (1-0) 4-1 sammenlagt

To scoringer fra Riyad Mahrez sørget for at Manchester City tok seg til klubbens aller første Champions League-finale.

- Vi spilte ikke så bra i første omgang, men etter pause var vi gode, og vi kunne ha scoret mer. De mistet hodet og begynte å sparke oss, men vi hadde kontroll, sier Mahrez til BT Sport.

Mahrez åpnet ballet med en lekker scoring etter 11 minutters spill, før han halvveis ut i den andre omgangen satte inn sitt andre for kvelden.

- Spillet i forkant er verdensklasse, utbrøt TV 2s kommentator Petter Myhre idet Mahrez kunne sette spikeren i kista for Manchester City.

Oppførselen vekker reaksjoner

Etter kampen er det flere som reagerer på oppførselen til enkelte av PSGs spillere.

- Dette er skammelig fra PSG. De ser ikke ut som et statsdrevent prosjekt fra Qatar, men heller en frustrert gruppe i en park, skriver fotballjournalisten Miguel Delaney, som jobber for The Independent, på Twitter.

Etter en relativt rolig første omgang, tok det fyr i den andre. Det startet med Di Marias røde kort, før det oppsto flere stygge taklinger og disputter ute på gressmatta.

Det fikk også TV 2s kommentator Øyvind Alsaker til å reagere.

- Det var ganske skammelig oppførsel fra gjestene, sier Alsaker om PSGs oppførsel.

Intens åpning

Allerede etter seks minutter spill pekte kveldens dommer på straffemerket etter at det ble dømt hands på Citys Zinchenko. Etter en kjapp titt på VAR-skjermen, ble forseelsen omgjort, og spillet ble satt i gang igjen, uten at PSG fikk mulighetene til å få en drømmestart på oppgjøret.

Kun fem minutter seinere skulle riktignok hjemmelaget få en drømmestart. Kevin De Bruyne testet skuddfoten fra 16 meter, men til slutt ballen hos Riyad Mahrez som lekkert satte ballen forbi Keylor Navas i PSG-buret.

Etter at hjemmelaget tok ledelsen bølget kampen fram og tilbake, og nærmest var Kimpempe som dessverre for PSG headet ballen i tverrliggeren. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

MARSJORDRE: Bjørn Kuipers viser det røde kortet til Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Phil Noble
MARSJORDRE: Bjørn Kuipers viser det røde kortet til Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Den andre omgangen bar preg av at det var et PSG-lag som måtte kaste folk fram i angrep på jakt etter utlikning. Neymar fikk en god mulighet etter 54 minutter, men skuddet ble blokkert av Manchester Citys Ruben Dias.

- Verdensklasse

- Spillet i forkant er verdensklasse, utbrøt TV 2s kommentator Petter Myhre idet Riyad Mahrez satte inn sin andre for kvelden. Et angrep tatt rett ut av læreboka endte til slutt hos Mahrez som enkelt kunne doble ledelsen for hjemmelaget, og samtidig sende Manchester City langt på vei til Champions League-finale.

Ikke lang tid etterpå skulle vondt bli til verre for PSG. Den tidligere Manchester United-spilleren Angel Di Maria mistet hodet og fikk marsjordre etter en stempling på Fernandinho.

Hvem som blir Manchester Citys motstander i finalen blir klart onsdag kveld. Da tar Chelsea imot Real Madrid til dyst på Stamford Bridge.

Det første oppgjøret endte 1-1 i Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer