Maiden knust av norske ex-proffer

- Men det var veldig moro, sier Steve Harris etter 1-8 mot Rekdal, Fjørtoft, Bohinen...og Asgeir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet.no): Mens resten av bandet sov ut etter gårsdagens konsert i Oslo Spektrum, dro Iron Maiden-bassist Steve Harris med seg bandets hjelpemannskap og spilte fotballkamp mot et lag bestående av pensjonerte norske fotballspillere, rockere og skihoppere.

Og til tross for 8-1-tap mot «Norge», var Steve Harris godt fornøyd med kampen.

- Jeg liker fotball, det er morsomt å spille slike kamper med gutta, sier Harris.

Knust

Han var sjøl en habil fotballspiller i sine yngre dager, men valgte hardrocken. Likevel er ikke gamle kunster glemt og Harris var «Team Maidens» mest toneangivende spiller.

- Musikk er så klart viktigst for meg, men fotball er også morsomt. Det laget vi møter i dag er et av de beste vi noen gang har spilt mot. Stig Inge Bjørnebye er veldig god, sier Harris.

På bana var Maiden sjanseløse. Kjell Roar Kaasa ga Norge en tidlig ledelse og samme mann doblet ledelsen før pause.

Etter hvilen kollapset rockerne helt, og Norge vant til slutt 8-1.

<strong>ROCK OG FOTBALL:</strong> Iron Maiden-bassist Steve Harris mot assisterende landslagstrener Stig Inge Bjørnebye og Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven. Scanpix
ROCK OG FOTBALL: Iron Maiden-bassist Steve Harris mot assisterende landslagstrener Stig Inge Bjørnebye og Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven. Scanpix Vis mer

- De hadde ingen stor fotballform, men bare det at de spiller kampen, gjør at jeg synes det er veldig morsomt å være med, sier Dan Eggen, tidligere landslagsspiller med forkjærlighet for rockemusikk.

Asgeir-blemme

Så overlegne var Norge mot Maiden, at de kunne tillate seg å bytte ut tidenes kanskje beste norske keeper, Erik Thorstvedt, med sjefen over alle sjefer, Asgeir.

Sistnevnte laget for øvrig frisparket som førte til Maidens trøstemål da han plukket opp et tilbakespill med hendene.

Kjell Roar Kaasa endte opp med tre mål totalt. Kjetil Rekdal scoret to mens Jan Åge Fjørtoft, Kent Bergesen og skihopper Bjørn Einar Romøren scoret ett hver. Hvem som sto for Maidens mål, er usikkert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer