Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maier best, Kjus sto over

SCHLADMING (NTB): Østerrikeren Hermann Maier fortsetter å demoralisere konkurrentene. I dag vant han sesongens andre seier i super-G med klar margin. Lasse Kjus sto over på grunn av en skade han pådro seg under trening i går, mens Kjetil André Aamodt var langt bak de beste og ble uten verdenscuppoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 år gamle Maier angrep bakken i Schladming med dødsforakt, og østerrikeren vant til slutt med 1,15 sekunds margin til landsmannen Stefan Eberharter. Italieneren Luca Cattaneo kjørte inn til tredjeplass, over halvannet sekund bak overlegne Maier.

Maier økte sammenlagtledelsen i verdenscupen. Men på trass av et tilsynelatende perfekt løp, mente han likevel at det kunne gått raskere.

- Det var ikke noe perfekt løp. Jeg kunne helt sikkert knepet noen flere hundredeler på vei ned, men ville ikke risikere noe. Jeg har ikke trent super-G på en stund. Derfor tok det litt tid å finne rytmen, sa Maier kjekt etter nok en gang å ha lekt med konkurrentene.

Tirsdag var han 2,5 sekunder foran Alberto Tomba i et storslalåmrenn. Hittil i sesongen har OL-favoritten vært på pallen i ti av 13 løp, og vunnet fem av dem.

Overtråkk

Lasse Kjus tullet seg bort under gårsdagens basketballtrening. Han tråkket over og fikk vondt i ankelen. Nordmannen måtte se dagens løp fra målområdet, men håper å være klar til søndagens super-G-renn på samme sted.

- Lasse hadde vondt i dag og tok ikke sjansen på å kjøre. Synd å skade seg på denne måten, men sånt nytter det ikke å tenke på nå, sa sportssjef Jan Ove Nystuen til NTB.

- Den neste uken blir tøff, derfor er det viktig å få Lasse på bena igjen. For Kjetil André Aamodts del ser det verre ut. Han fant aldri rytmen i dag, men led nok av at han bare har trent slalåm og storslalåm i jula. Fartsfølelsen mangler, men jeg syntes ikke han kjørte like dårlig som plasseringen tilsier, mente Nystuen.

Depper ikke

Den norske innsatsen var laber. Lasse Paulsen ble best med sin 25. plass, fulgt av Aamodt på en svak 36. plass. Kenneth Sivertsen ble nummer 38, Bjarne Solbakken og Audun Grønvold henholdsvis nummer 49 og 50.

Skuffelsen lå tjukt utenpå Aamodt etter nok en elendig plassering.

- Ingenting fungerer, jeg sliter med detaljene og kjører for langt fra portene. Men det er ingen grunn til å deppe for mye. Ennå er det lenge til OL, sa Aamodt til NTB.

Sammen med Kjus skal han igjennom storslalåm i Adelboden tirsdag og to utforrenn i Wengen fredag og lørdag. Søndag og mandag er det to slalåmrenn i sveitsiske Veysonnaz.

- Hvis det går like dårlig da, må vi gjøre noe. Lasse blir nok med videre i verdenscupen, men jeg ser ikke bort fra at Kjetil reiser hjem for å trene hvis han ikke finner formen i løpet av uken, sa Nystuen.

Innen 19. januar skal sjefen nominere sine OL-deltakere. Han kan ta ut fire i hver gren, men da må de være gode nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!