Maier bøtelagt og utestengt

Val-d'Isère: Hermann Maier var sint og reiste rett hjem etter å ha blitt disket foran dagens verdenscuprenn i storslalåm, men først demonstrerte han sin misnøye ved å kjøre ned løypa mens løypevaktene forberedte seg til rennet.

Maier ble diskvalifisert for å ha vært over to minutter for lenge i løypa under besiktigelsen. Da han fikk beskjed om disken, tok han overlegent på seg bobledressen og skiene og tok heisen opp til start. 10 minutter før første mann skulle i gang, satte Maier utfor og kjørte løypa fra topp til bunn i tilnærmet rennfart. Løypepersonell og vakter drev da på med sine siste forberedelser til rennet.

FIS mente dette var en ren protest fra Maiers side, bøtela ham med 25.000 sveitserfranc og har utestengt ham fra det neste storslalåmrennet uansett hvor det måtte gå. Boten må betales innen åtte dager, men østerrikerne har 24 timer på seg til å anke.

- Eneste måten å slå meg

- Jeg har vært best i løypa i år. Dette er vel den eneste måten de kan slå meg på, sa en småfrekk Maier på en improvisert pressekonferanse i målområdet før han forlot Val-d'Isère søndag morgen.

- Synd at jeg ikke fikk kjøre i dag. Forholdene var fine, og jeg følte meg i godt slag. Reglene er altfor stivbeinte, mente Maier som fortsatt leder verdenscupen sammenlagt.

Som NTB skrev i går var det bare et tidsspørsmål før den breiale østerrikeren ville få seg en smekk. Lørdag var han nær ved å bli disket, i dag tok juryformann Elie Cordonier et nødvendig grep for å stramme opp utøverne. Sveitseren var nådeløs, østerrikernes protest ble elegant avvist.

- Jeg hadde ikke noe valg. Maier kom kjørende ned løypa lenge etter at besiktigelsesfristen hadde gått ut. Han ødela for seg selv, sa Cordonier.

Surt

RETT HJEM: Hermann Maier reiste rett hjem etter at han ble disket i dag.
RETT HJEM: Hermann Maier reiste rett hjem etter at han ble disket i dag. Vis mer

Lasse Kjus og de andre norske hadde fått streng beskjed om at flere overtramp ikke ville bli tolerert. -Jeg tenker ikke på Maie r, men når han først ble disket var det jo surt at vi ikke klarte å kare til oss noen poeng, sa Kjus.

- Løperne har vært altfor slappe med å overholde tiden vi har til disposisjon i løypa før start. Mange kommer for sent, og noen holder på for lenge. Greit nok at de statuerer et eksempel, mente nordmannen.

RETT HJEM: Hermann Maier reiste rett hjem etter at han ble disket i dag.