Maier brakk ribbeinet

Men tøffingen holdt det hemmelig.

Østerrikes alpinstjerne Hermann Maier, også kalt Herminator, startet årets verdenscup med et brukket ribbein. Det forteller talmannen hans i dag til AP.

- Unnskyldning

Skirennet gikk for en måned siden, men stålmannen holdt skaden hemmelig. Ribbeinet knakk da han traff en port under trening, men Harmann «ville ikke lage noe oppstyr, det ville ha hørtes ut som en unnskyldning», sier han i dag.

Det var aldri noe nøling fra Maiers side når det gjaldt åpninga i Sölden. - Jeg visste jeg måtte ta alle sjanser, sier han nå.

Han endte på 16. plass i rennet, til tross for både ribbeinsskade og et opphovnet høyrekne. For et vanlig menneske er det svært smertefullt å brekke ribbeinet. Det kan blant annet gjøre vondt å puste.

Kjenner det fortsatt

Og Maier kjenner skaden fortsatt, som ifølge hans talsmann Knut Okresek kommer til å plage ham et par uker til.

- Tiden er det eneste som kan lege dette, sier Knut.

Hermann Maier sto lenge i fare for å måtte avslutte hele skikarrieren. I 2001 havnet han i en alvorlig motorsykkelulykke som nesten kostet ham det ene beinet. Han var ute i knapt to sesonger, trente seg opp igjen og gjorde et imponerende forrige sesong. I januar vant han et storslalåmrenn og stilte opp i en flere renn sent i sesongen.

- Den gode tingen er at han fortsatt kan stå på ski, avslutter talsmannen, som forteller at Maier for tida trener i Beaver Creek, Colorado, hvor det arrangeres verdenscup-renn 6. og 7. desember.

<B>GULLMANN:</B> Hermann Maier står på ski til tross for ribbeinsbruddet.