Maier i vill gledesrus

Hermann Maier tangerte i går legendariske Ingemar Stenmarks rekord på 13 verdenscupseirer på en sesong i Åre. Østerrikeren var helt vill etter målpassering i storslalåmrennet.

Hermann var så glad, så glad. I ren jubelrus dro han blant annet av seg kjøredressen og viste sin muskuløse overkropp.

- Dette er en stor dag for meg, sier Hermann, som nok en gang levde opp til kallenavnet Herminator.

Suveren

I årets sesong har han vunnet fem utforrenn, fem storslalåm og tre super-G. Det vil si flere enn halvparten av løpene han har stilt opp i.

Med seieren tok han også hjem storslalåmcupen. Dermed har østerrikeren gjort rent bord i årets sesong med å vinne både storslalåmcupen, utforcupen, super-G-cupen og sammenlagtcupen.

- Hvem vet, kanskje jeg til og med begynner med slalåm en vakker dag, smiler 28-åringen fra Flachau.

  • Det var nære ved å gå galt for Maier i går. Michael von Grünigen ødela alt for seg selv 100 meter før mållinja, og dermed var sveitseren et trofé fattigere. Ti poeng skilte de to.

Kunne slått

Stenmark

Triumfen forsterkes av rekordtangeringen av Ingemar Stenmarks gullsesong fra 1978/79-sesongen. Stenmarks meritter viste da 10 storslalåm- og tre slalåmseirer.

Maier kunne slått den legendariske svensken om ikke flere renn var blitt avlyst, om ikke tida han brukte på besiktigelsen i Val d'Ishre hadde diskvalifisert ham. Uansett: Nå bærer det til Jamaica for verdens suverene alpinist de siste årene.

Oppladningen til OL-sesongen 2002 er i gang.

CUPTRIUMF: Hermann Maier avsluttet alpinsesongen med seier i storslalåmen i Åre i går.