Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maier knuste Kjus

Lasse Kjus fikk ikke kloa i VM-gullet i utfor i Beaver Creek i kveld. Herman Maier tok mestertittelen, 31 hundredeler foran sølvvinner Kjus. Kjetil André Aamodt kjørte til bronse.

Det begynte med et kjempeløp av Kjetil André Aamodt på tiden 1:41.17. Maier var neste mann i løypa, og kjørte uhyre tøft. «Herminator» slo Aamodt med tiden 1:40.60.

Kjus var aldri i nærheten av Maiers passeringstider, selv om han kjørte et bra løp og tok igjen noen hundredeler i siste del av løypa. Sluttiden til Kjus ble 1:40.91.

- Jeg er veldig fornøyd, jeg, sa Lasse Kjus til TV2 i kveld. - Jeg følte jeg var i mål før jeg fikk begynt å kjøre. Jeg var passiv i øvre del, og måtte gjennom noen vanskelige partier før jeg ble aggressiv, sa Kjus.

- Det blåste

Kjempeløpet til Kjetil André Aamodt holdt til bronsemedalje, men Aamodt var ikke helt fornøyd med kjøringa.

- Det var vanskelig å kjøre i dag. Det blåste litt, jeg fikk en vindkule på toppen av henget og sleit litt nedover etterpå. Jeg er misfornøyd med kjøringa, men ellers gikk det vel greit, sa Kjetil André Aamodt til TV2 i kveld.

Det så en stund ut til at utforrennet skulle bli avlyst på grunn av tåke og snøfall. To tredeler av løperne hadde ennå ikke kjørt da været ble dårligere. Men arrangørene klarte å få nok løpere utfor, slik at rennet ikke ble annullert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media