Maier ordnet presangen selv

Beaver Creek (NTB): Hermann Maier kronet en stor østerriksk dag i super-G-løypa i Vail ved å vinne lørdagens verdenscuprenn. - Jeg fyller 25 år søndag, og dette var min gave til meg selv, strålte han etterpå. Norges håp Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt kjørte ut.

Østerrikerne viser skremmende styrke og bredde ved innledningen av OL-sesongen. Dagen etter fredagens femdobbelte seier i utfor ble det lørdag firedobbelt østerriksk på toppen av resultatlista. Bak Maier fulgte Stefan Eberharter, Hans Knauss og Josef Strobl.

- Jeg var litt nervøs på start, for jeg hørte av veldig mange kjørte ut. Jeg gjorde feil underveis, men det gikk fort nok. Jeg elsker super-G, sa Maier.

Kjørte ut

Kjus kjørte meget sterkt øverst i løypa, og lå an til en plassering helt i toppen da han kjørte feil.

- Jeg mistet kontakten med snøen og klarte ikke neste port. Jeg er ikke fornøyd med innsatsen min de tre konkurransedagene her, men det har vært fine renn under topp forhold, sa Kjus.

Aamodt startet også bra, men heller ikke han kom velberget til mål.

- Jeg kjørte veldig bra på toppen, men så gjorde jeg en feil. Jeg ville være mer aggressiv, men gjorde en feil til. Jeg ble slått av løypa, sa Aamodt.

Skal hvile

- Uansett ville jeg ikke ha vunnet, for jeg hadde tapt en del da jeg kjørte ut. En god plassering gikk jeg nok glipp av, sa han.

Aamodt var ikke plaget av ryggproblemene under selve rennet. - Det gjorde ikke vondt, men jeg hadde tatt noen piller, sa han.

- Nå reiser jeg hjem til Norge for å hvile i en uke. I Val d'Isere skal jeg kjøre bare storslalåmrennet på søndag, sa han.