Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maier råest i verden

BEAVER CREEK (Dagbladet): Lasse Kjus måtte resignere for Herman maier i går. Men medaljene ruller inn og kontoen hans blir feitere og feitere. I løpet av vinteren kan Lasse ha kjørt inn nærmere åtte millioner kroner. - Det er et fint liv, innrømmer Lasse til Dagbladet.

I går kjørte Lasse Kjus inn til sin andre medalje på to VM-forsøk. Dermed står utstyrsleverandørene klare med nye, meget hyggelige sjekker.

Kombinasjonen av topp resultater og meget gode bonusavtaler sørger for at denne sesongen sannsynligvis blir den mest innbringende i Lasses karriere.
- Dette blir helt sikkert et godt økonomisk år, men jeg aner ikke om det blir det beste noen sinne, sier Lasse, som ikke er kjent for å ringe kontofonen i tide og utide. Den biten overlater han til advokat Arne Steen.

- Dette er på mange måter en bedre sesong enn tidligere for Lasse - også når det gjelder økonomi. Det gjenstår fortsatt mange renn denne vinteren, men det skal mye til om dette ikke blir hans mest innbringende sesong, sier Steen.
Etter det Dagbladet erfarer, ligger Lasse an til årsinntekt på nærmere åtte millioner kroner.
- Jo, jeg har det godt, medgir Lasse.

Verdt hver krone

Den aller største sjekken kommer fra Atomic, som utstyrer Kjus med ski, støvler og bindinger. Lasse har vært trofast mot denne arbeidsgiveren i hele sin karriere.

- Jeg har aldri kjørt på andre ski. Jeg fikk min første kontrakt med Atomic da jeg var ni år, forteller Kjus.

Den gang handlet det om å få gratis ski. Nå er det snakk om millioninntekter.

- Det er godt investerte penger. Han er en formidabel skiløper og en topp personlighet. Han er mye verdt for oss, sier Atomics racingsjef Toni Schütti.
I tillegg står Lasse på lønningslista til Brico (briller og hjelm), Swix (staver) og Reuch (hansker).

Sammen er de med å gi Lasse til mer en salt på bordet. I alle fall når Kjus leverer varene i den grad han har gjort denne vinteren.

Kjus-klær

Fra og med neste sesong kan Lasse Kjus ha skaffet seg enda en inntektskilde. I samarbeid med advokat Steen er han i full gang med å etablere «Kjus» som merkevare. I løpet av VM har de hatt samtaler med den kanadiske lue-produsenten Merkley, som i følge Steen er svært interesserte i å lage «Kjus»-plagg.

I tillegg har en produsent av sportsundertøy uttrykt interesse for «Kjus»-merket.
- Foreløpig må Lasse konsentrere seg om skikjøring. Men etter sesongen skal vi sette oss ned å jobbe videre med saken, sier Arne Steen.

BEST I VERDEN: </B>Hermann Maier og Lasse Kjus kiver om førsteplassen i Alpin-VM. Denne gangen var det Lasse som kom sist.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media