Maier setter konkurrentene i skyggen

Uten å ha kjørt et eneste renn setter Hermann Maier konkurrentene i skyggen. Tirsdag er alle øyne rettet mot alpinstjernen, som er tilbake etter 17 måneders skadefravær.

Den som vinner tirsdagens storslalåm i sveitsiske Adelboden bør forberede seg på å bli ignorert av mediene. Den eneste historien som opptar presse og publikum er det etterlengtede comebacket til Hermann Maier.

Østerrikeren forsøkte mandag å dempe forventningene.

- Min største seier er at jeg kan konkurrere igjen. Men seks dagers trening er ikke nok til å vinne. Jeg er ikke 100 prosent frisk og mangler styrke, sa Maier etter løypebefaringen mandag.

Maier, som har vunnet den krevende storslalåmen i Adelboden tre ganger tidligere, ble stygt skadd i en motorsykkelulykke i august 2001 og holdt på å miste det ene benet.

Vant for 22 måneder siden

En retur til alpinsirkuset har vært på trappene flere ganger tidligere, men det er aldri blitt noe av. Mange har derfor spådd at han aldri ville makte å komme tilbake.

Men det er sikkert at 30-åringen stiller til start i Adelboden - 22 måneder etter at han sist konkurrerte. 10. mars 2001 vant han storslalåm i verdenscupfinalen i Åre.

- Jeg har alltid trodd på at jeg kunne komme tilbake, men at det skjedde såpass fort var en overraskelse, sa Maier da han sto i målområdet etter mandagens inspeksjon - selvfølgelig omringet av en bataljon pressefolk og TV-kameraer.

<7b>

Lagkompis Stephan Eberharter har dominert verdenscupen i Maiers fravær, og lar seg ikke overraske dersom Maier leverer en sterk prestasjon tirsdag.

- Jeg kan ikke tro at han vil gjøre comeback uten å være helt klar, så vi får se hva som skjer, sa Eberharter.

(NTB)