Maier vant, norsk skuffelse

Hermann Maier vant mennenes verdenscuprenn i utfor i suveren stil i kveld. De norske skuffet, og Lasse Kjus var bestemann på 14. plass.

Det ble tredobbel østerriksk triumf i Beaver Creek. Nesten sekundet bak «Herminator» fulgte Hans Knauss, deretter kom Andreas Schifferer. Østerrike hadde fem mann blant de seks beste og sju blant de ni.

Klart best var Hermann Maier, som er tilbake for fullt etter motorsykkeluhellet sommeren 2001. Han tok sin første utforseier siden uhellet, mens han tidligere har vunnet to ganger i super-G.

De norske klarte ikke å følge opp fredagens sterke innsats. Lasse Kjus ble bare nummer 14, slått av Maier med 2,18 sekunder, mens Bjarne Solbakken kjørte inn til 15. plass.

Kjus var svært skuffet over tiden, men kunne ikke skjønne hvorfor det gikk så sakte. Uten at han ville si det, var det tydelig at Kjus ikke var helt fornøyd med skiene.

- God følelse

- Jeg hadde en god følelse underveis. Jeg følte det gikk bra, og derfor er jeg overrasket over at det viste seg å gå så sakte som det gjorde, sa Kjus til NTB.

Kjus innrømmet at han er sliten etter to utforrenn i høyden i Beaver Creek, men han var altså svært skuffet over plasseringen.

- Jeg kan ikke peke på hva jeg gjorde feil, sa Kjus.

Bjarne Solbakken, som tok sin første pallplassering med 2. plass fredag, måtte nøye seg med 15. plass fem hundredeler bak Kjus. Stranda-gutten klarte altså ikke å følge opp fredagens bragd.

- Rotet

- I dag rotet jeg voldsomt, synes jeg. Jeg klarte aldri å finne rytmen og flyten, sa Solbakken til NTB.

- Jeg har hatt to gode runder i denne løypen, og det er vanskelig å kjøre tre gode runder på rad.

Aksel Lund Svindal på 27. plass var over 3 sekunder bak vinneren. Kenneth Sivertsen ble bare nummer 48.

(NTB)

TOPP TRE:</B> Ingen nordmenn, men derimot Hans Knauss, Andreas Schifferer og Hermann Maier.