Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maiken Caspersen Falla jaget av elg i lysløypa: - Elgen sparket etter meg

- Den var større enn en hest!

BLE REDD: Maiken Caspersen Falla kan takke hurtigheten sin for at hun kom seg helskinnet unna den illsinte elgen tirsdag kveld. Foto: Tormod Brenna
BLE REDD: Maiken Caspersen Falla kan takke hurtigheten sin for at hun kom seg helskinnet unna den illsinte elgen tirsdag kveld. Foto: Tormod Brenna Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla (25) leder verdenscupen i sprint. Ingen er raskere enn henne. Selv ikke illsinte elger i Lillehammers skoger.

Tirsdag kveld var Maiken Caspersen Falla (25) som vanlig på treningstur hjemme på Lillehammer. Hun gikk i lysløypa oppe i skogen over byen.

- Jeg gikk på ski helt i min egen verden oppi her. Plutselig sto det en elg der. Jeg tror ikke den var mer enn en halvmeter fra meg, jeg stirra den rett inn i øya, sier Maiken, som selvsagt skvatt til.

Spurtet for livet - Jeg skjønte at jeg burde komme meg unna og gikk så fort jeg bare kunne, men jeg hørte at elgen kom etter meg og slo etter meg med frambeina.

- Heldigvis traff den meg ikke, jeg var så redd. Det var dritskummelt, sier Maiken etter det noe ufrivillige hurtighetsdraget i lysløypa.

- Jeg fikk meg en skikkelig støkk. Elgen var diger, større enn en hest i alle fall, sier Maiken til Dagbladet.

Hun traff flere skigåere i løypa som også hadde hatt kontakt med den mannevonde elgen, og fikk advarsler om å være forsiktig.

Også politiet på Lillehammer fikk inn meldinger.

Politikammeret bekrefter overfor Dagbladet at de 19.32 tirsdag kveld fikk melding om en elg som hadde angrepet to skiløpere i Vårsetergrenda.  

Viltnemnda rykket ut, men da de kom fram, var elgen - trolig ei ku med kalver - forsvunnet.

Ble skadet Maiken Caspersen Falla er langt fra den første idrettsstjerna som har hatt kontakt med elg på treningsturene sine.

Også John Kristian Dahl hadde en skremmende nær-elgen-opplevelse med en hissig okse for noen år siden.

Den tidligere landslagsspilleren i fotball, Svein Grøndalen, måtte melde forfall til en landskamp på 80-tallet etter å ha blitt skadet da han måtte rømme fra en angripende elgokse.

• Lørdag går Maiken Caspersen verdenscupsprinten i Lahti. Der vil hun neppe bli jaget av sinte elger, men desto hardere av Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg.

Alle tre er i posisjon til å vinne sprintcupen.