RYKKET FRA KONKURRENTENE: Ingen av konkurrentene greide å matche Maiken Caspersen Fallas rykk på oppløpssida, og dermed gikk Norge inn til en meget overraskende seier. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
RYKKET FRA KONKURRENTENE: Ingen av konkurrentene greide å matche Maiken Caspersen Fallas rykk på oppløpssida, og dermed gikk Norge inn til en meget overraskende seier. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Maiken fikset norsk sensasjon i lagsprinten

Med yngste lag noensinne.

Maiken Caspersen Falla (21) satte inn rykket på oppløpssiden og avgjorde lagsprinten i langrenn til Norges fordel i Düsseldorf søndag.

Falla vant sammen med Mari Eide. 22-åringen fra Øystre Slidre tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren.

Norges seier var overraskende. Det er tvilsomt om Norge noen gang har stilt et mer urutinert 1.-lag enn det som søndag vant foran USA og Russland. Det skyldes selvsagt at Norge stilte uten sine antatt beste kvinner. Allrounderne, med Marit Bjørgen i spissen, var ikke med under helgens verdenscuphelg i Tyskland.

Marit Eide gjorde det skarpt med 12.-plass i lørdagens individuelle sprint. Da var hun i en semifinale i verdenscupen for aller første gang. Maiken Caspersen Falla ble Norges beste med 8.-plass lørdag.

Falla er bare 21 år, men i lagsprintfinalen viste hun fram at hun er et sprinttalent utenom det vanlige. Det er ingen tilfeldighet at hun i tidligere sesonger har vært flere ganger på pallen individuelt i et verdenscuprenn.

Søndag ble Norges 2.-lag nummer ni i lagsprinten. På det laget gikk Kari Vikhagen Gjeitnes og Heidi Weng.

(NTB)