FIKK GULLET: Ingvild Flugstad Østberg og maiken Caspersen Falla fikk gullmedaljene sine i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
FIKK GULLET: Ingvild Flugstad Østberg og maiken Caspersen Falla fikk gullmedaljene sine i går kveld. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Maiken på sponsorjakt

- Håper noen kan hjelpe meg å sikre satsinga.

FALUN (Dagbladet): Sist vinter ble Maiken Caspersen Falla (24) olympisk mester. Nå har hun et VM-gull i tillegg. Hun har planer om å gå i mange år til, og er på mange måter norsk kvinnelangrenns framtid.

Men selv om suksessen har vært gedigen så langt, har ikke sponsorene kjent sin besøkstid. Maiken har ingen store personlige sponsorer.

- Nei, det har vel ikke vært så enorm pågang. Men det er veldig mange gode skiløpere som markerer seg i Norge, og det er et ganske vanskelig marked det der, sier hun.

- Savner du en stor sponsor?

- Jeg klarer meg bra jeg, Skiforbundet har mange gode sponsorer. Men det er klart det kunne vært fint å ha en stor privat sponsor som kunne hjulpet meg å sikre satsinga.

- Som toppidrettsutøver er en jo avhengig av gode resultater for å kunne betale husleia. Jeg klarer meg bra jeg, og bekymrer meg ikke. Men det er klart at kommer det et dårlig år eller to, så vil en jo merke det.

Latt det synke inn Maiken Casepersen Falla er litt ubekvem over alle sponsorspørsmålene. Det er ikke det hun ønsker å snakke mest om den dagen hun ble verdensmester i lagsprint sammen med venninna Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg er jo priviligert. Mens andre på min alder sitter på skolebenken eller gjør andre ting, kan jeg være ute og gå på ski. Jeg kan gjøre det morsomste jeg vet, hele tiden.

I går kveld fikk hun gullmedaljen sin på Stora Torget mitt i Falun, og ble hyllet av tusenvis av mennesker.

- Deilig følelse. Etter løpet har jeg prøvd å la det som skjedde synke inn litt. Jeg har lest noen meldinger på telefonen - det var ganske mange av dem - og prøvd å slappe av litt.

Savner senga I dag reiser Maiken Caspersen Falla hjem fra Falun.

- Det blir godt å komme hjem. Jeg savner senga mi nå etter å ha vært på reise i over tre uker.

- Blir det en fest siste kvelden?

- Det gjør det nok ikke. Vi skal gjøre noen sponsoroppdrag for Skiforbundet før vi drar, og det er fortsatt mange løpere på hotellet som har viktige renn igjen her. Det blir nok å legge seg tidlig i kveld.

- Hva venter deg hjemme, en kjæreste?

- Du, det trenger jeg ikke kommentere.