BEST: Maiken Caspersen Falla viste nok en gang at hun er verdens beste sprinter. Foto: Sören Andersson / TT kod 1037
BEST: Maiken Caspersen Falla viste nok en gang at hun er verdens beste sprinter. Foto: Sören Andersson / TT kod 1037Vis mer

Maiken vant «bingorennet» som kunne ha reddet svensk langrenn

Avgjorde i realiteten sprintcupen.

(Dagbladet): Kampen om å vinne sprintcupen på damesiden var et nervedrama. Før dagens sprint i Lahti ledet Maiken Caspersen Falla fire poeng foran Ingvild Flugstad Østberg og seks poeng foran Stina Nilsson.

Da uttalte den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson at Stina Nilsson kunne redde den svenske sesongen om hun vinner sprintcupen sammenlagt.

Det kan Nilsson og Sverige bare glemme etter at hun overraskende nok røk ut i semifinalen i dag.

Caspersen Falla fryktet på sin side at det hun omtalte som et «bingorenn» kunne avgjøre sprintcupen sammenlagt.

Hun fikk delvis rett. Ikke fordi rennet utartet til å bli et bingorenn, men fordi 25-åringen tok sin sjette sprintseier denne sesongen og i praksis avgjorde sprintcupen.

Weng på pallen Jessica Diggins ble nr. 2, Heidi Weng nr. 3, mens Flugstad Østberg endte på 4. plass. Dermed er Gjøvik-jenta 54 poeng bak Falla i sprintverdenscupen. Det blir ekstremt vanskelig å innhente.

Riktignok gjenstår det tre sprinter i touren i Canada i mars, men der praktiseres det et spesielt poengsystem som nesten ikke skiller. Vinneren får 50 poeng, mens nr. 2 får 46 poeng og tredjemann får 43 poeng.

Det betyr at Caspersen Falla trolig kan titulere seg som verdens beste sprinter etter denne sesongen.

- Jeg blir alltid veldig nervøs når jeg skal gå skirenn, så når det går så bra, blir jeg egentlig bare veldig glad og litt lettet på en måte, sier Falla til NRK.

- Denne sesongen har gått over all forventning. Det har vært helt fantastisk.

Johaug overrasket Det mest oppsiktvekkende i kvartfinalene var at Therese Johaug vant sitt heat og tok seg videre til semifinalen. Det samme gjorde oppskriftmessig nok også forhåndsfavorittene Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla.

Stina Nilsson slet imidlertid i sin kvartfinale og holdt på å bli utslått, men fikk akkurat strukket foten foran tyske Sandra Ringwald og Ida Ingemarsdotter. Dermed slapp det svenske håpet med skrekken.

Nilsson røk ut I den første semifinalen viste Østberg og Falla nok en gang klasse og ledet fra start til mål, selv om Jessica Diggins kom farlig nærme mot slutten av oppløpet. Dermed tok Gjøvik-jenta seg til sprintfinalen for 16. gang på rad.

I den andre semifinalen var Uhrenholdt Jacobsen og Weng sterkest, mens Nilsson overraskende nok ble utslått. Det samme ble Johaug, som imponerte med å kjempe om avansement helt inn på oppløpet.

I finalen viste altså Falla seg som den sterkeste nok en gang. Nå skal mye til for at hun ikke vinner krystallkula i sprintverdenscupen.