Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mailene jeg har fått tyder på at jeg er død

Folk takker Kjetil Siem for alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLHALL (Dagbladet.no): I går kveld ringte Kjetil Siem til styreleder Stig Grimsgård Andersen i Vålerenga Fotball Invest ASA, og ga beskjed om at han slutter som administrerende direktør.

Forrige mandag fortalte Dagbladet at Kjetil Siem vurderte å gi seg. Han informerte sentrale folk i klubben om tankene sine allerede for et par måneder siden.

Selv om det ville overrasket mange om han nå hadde endt opp med å fortsette, hevder Siem at han først tok den endelige beslutningen i går kveld.

- Det var nær ved en 50-50-avslutning, sier Siem.

Redd lufta skulle gå ut

Når det endte med at han slutter, handler det om at han har hatt en intens jobb i fire år.

- Jeg var redd lufta skulle gå ut av ballongen. Og om den hadde gjort det, ville jeg gjort en dårlig jobb, sier han.

Han har visst at det har vært sterkt ønsket at han fortsatte, både i Vålerenga og fra folk som bryr seg om klubben. Men å utsette bruddet var uaktuelt.

BESTE KJØP: Kjetil Siem trekker fram Steffen Iversen som den beste signeringen Vålerenga har gjort i hans direktør-periode. Kjetil Rekdal og Steffen sjøl så også temmelig fornøyde ut da de presenterte avtalen i juli i fjor. Foto: Scanpix
BESTE KJØP: Kjetil Siem trekker fram Steffen Iversen som den beste signeringen Vålerenga har gjort i hans direktør-periode. Kjetil Rekdal og Steffen sjøl så også temmelig fornøyde ut da de presenterte avtalen i juli i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg kunne ikke tatt ett år til. Det ville vært galemattias. Jeg måtte i så fall gått løs på fire-fem år til, sier Siem til Dagbladet.no.

- Skulle tro jeg var død

I dag har han blitt nedrent av mail med støtteerklæringer.

- Mailene jeg har fått i dag tyder på at jeg er død. Folk skriver jo «takk for alt» og slike ting, gliser Siem.

Men livet går videre for den avtroppende direktøren. I morgen reiser han til Sør-Afrika på ferie. De to ferieukene skal brukes til å vurdere to-tre tilbud om ny jobb.

- Jeg må rekke et par møter før jeg drar, sier han.

Siem sier at han har greie på to ting: Media og fotball. Den tidligere TV 2-journalisten antyder dermed at tilbudene ligger et sted i dette landskapet. Men han går ikke løs på samme type jobb i en annen klubb.

- Skulle jeg fortsatt som klubbleder, ville det blitt her i Vålerenga. En spiller kan skifte klubb. Det kan ikke en direktør, mener Siem.

Grein med Rekdal

Han forlater Vålerenga med tungt hjerte, men mange sterke minner. På godt og vondt.

- Det aller verste var da vi sto to voksne menn og grein etter kampen mot Sandefjord her inne, sier han med et nikk mot Kjetil Rekdal.

For selv om Vålerenga berget plassen i Tippeligaen i kvalik mot Sandefjord i 2003, var det sterke følelser i sving under den avgjørende kampen som ble spilt inne i Vallhall.

- Det beste var da vi grein igjen etter seriegullet i høst, sier han.

Siem har blitt enig med Vålerenga ASA om å bli værende i Vålerenga ut februar, men kan forlate jobben tidligere dersom en erstatter er på plass og klar til å overta ansvaret. Men etter i dag kommer han ikke til å uttale seg på vegne av klubben.

På egne vegne kan han imidlertid fortelle at han nå er tilfreds med at saken er avklart.

- Det var merkelig godt å endelig ha tatt avgjørelsen, sier Kjetil Siem.

VERST: Selv om de grein av lettelse, er dette øyeblikket - etter kvaliken mot Sandefjord for to år siden - det verste VIF-minnet til Kjetil Siem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!