TRIST: Orienteringsløperen Maja Alm er dypt skuffet etter at en dansk leder ble sendt hjem fra EM som følge av at et skjult kamera ble funnet i garderoben.
Foto: Ulf Palm / TT / kod 50040
TRIST: Orienteringsløperen Maja Alm er dypt skuffet etter at en dansk leder ble sendt hjem fra EM som følge av at et skjult kamera ble funnet i garderoben. Foto: Ulf Palm / TT / kod 50040Vis mer

Maja (27) om snikfilmingskandalen som rystet EM: - Vil bare gråte

Dansk lagleder sendt hjem etter funn av skjult kamera.

(Dagbladet): Orienterings-EM i Tsjekkia i helga ble rammet av en skandale da det ble funnet et skjult kamera plassert i garderoben. En leder i det danske landslaget ble umiddelbart sendt hjem.

Nå forteller den danske trippel-verdensmesteren, Maja Alm (27), om den ubehagelige opplevelsen.

- Det som er mest vondt er ikke at vi ble filmet, men at verste er sviket fra en jeg virkelig stolte på. Nå har jeg ikke løpt på tre dager, men jeg er sikker på at lysten kommer tilbake, sier Alm, gjengitt av BT.

Alm utdyper om hendelsen i en Facebook-status.

- Jeg reiser hjem fra EM med to medaljer, en 4. plass og en 6. plass i bagasjen. Resultatmessig er det egentlig en suksess, men da jeg fikk vite at en av våre ledere har filmet oss med skjult kamera, ble resultatene mindre betydningsfulle, uttaler Alm, etter å ha blitt filmet mens hun skiftet i garderoben.

- Vil gråte Orienteringsløperne fikk vite om skandalen før den avsluttende EM-stafetten. Alm og Ida Bobach måtte ha psykologhjelp før de bestemte seg for å stille.

- Det var en natt der ingen av oss klarte å sove. Ida og jeg hadde egentlig bestemt oss for å ikke løpe, men en halvtime før start snakket vi med sportspsykologen, som anbefalte oss å gjennomføre. Vi prøver å legge dette bak oss, men tankene dukker opp hvert tiende sekund.

Hun utdyper:

- Alle tankene har fått meg til å ville sette meg ned og gråte, sier 27-åringen.

Rystet Den danske lederen ble umiddelbart sendt hjem fra mesterskapet etter at det ble funnet et skjult kamera i garderoben. Forbundet bekreftet skandalen i en pressemelding på sine egne nettsider.

- Alle på laget er dypt berørt av situasjonen, men man har på tross av denne rystende hendelsen valgt å fullføre deltakelsen i dette EM. Det er likevel ingen forventning om at lagene vil prestere ved dagens avsluttende stafetter, skriver forbundet i pressemeldingen.

Dagbladet var nylig i kontakt med direktøren i det danske orienteringsforbundet, Michael Sørensen. Han forteller at den danske leiren er rystet.

- Dette er en ubehagelig situasjon og et sjokk for oss. Utøverne ble informert om dette i går og er rystet. Dette er en handling vi ikke kan være bekjent av. Derfor måtte vi reagere, sa orienteringslederen til Dagbladet.

Den aktuelle lederen har innrømmet å ha plassert det skjulte kameraet. Lederen er blitt anmeldt av orienteringsforbundet.