Majdic fikk garanti mot Kollen-hull

Falt to meter rett ned i Vancouver-OL.

BRAGD: Petra Majdic kjempet seg inn til medalje på OL-sprinten med fire brukne ribbein. Nå er hun tilbake på startstreken i VM. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho
BRAGD: Petra Majdic kjempet seg inn til medalje på OL-sprinten med fire brukne ribbein. Nå er hun tilbake på startstreken i VM. Foto: LEHTIKUVA / Timo JaakonahoVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petra Majdic (31) hadde så store smerter at hun besvimte etter bronseløpet på OL-sprinten i Vancouver sist vinter.

Samme dag forlot hun medaljeseremonien i rullestul.

Alt skyldtes at hun ramlet ut av løypa og falt to meter rett ned på en issvull under oppvarmingen.

I morgen stiller hun til start på VM-sprinten i fristil i Oslo-VM, og den slovenske jenta sier det blant annet skyldes løfter fra de norske arrangørene.

- Jeg har fått garantier av arrangørene i Holmenkollen for at alle hull i løypa er dekket til, sier Majdic på en presssekonferanse med sin skileverandør i ettermiddag.

Tenker på uhellet Hun pådro seg fire ribbeinsbrudd av fallet i OL, og det var lenge usikkert om hun skulle satse videre.

- Jeg tenker mye på episoden fortsatt. Dette har ikke vært lett, sier Majdic.

Sloveneren sier hun også var fristet til å grille i skogen i Nordmarka og rope «heia, heia» i stedet for å konkurrere.

- Det var litt på tøys, men arrangørene i Oslo ringte meg og sa «Du må komme og delta i VM. Vi garanterer at det ikke er hull i løypa», sier Majdic til Dagbladet.

SPONSORTREFF: Majdic (t.v) og Charlotte Kalle vil begge to gjerne utfordre Marit Bjørgen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPONSORTREFF: Majdic (t.v) og Charlotte Kalle vil begge to gjerne utfordre Marit Bjørgen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Hun mener seg forfulgt av uhell, og nevner krasj med servicemann i OL i 2006 og sykdom rett før start i Liberec for to år siden.

- Jeg håper flaksen finner meg nå, sier Majdic.

Toppform på vei Hun liker morgendagens løype, fordi den er tøffere enn den i Drammen forrige helg. Da var hun ikke i slag, hun hadde nettopp forlatt en treukers treningsleir i Toblach.

- Jeg tror toppformen er på vei nå, Den som har krefter kan gå fra i morgen, sier Majdic.

Hun har vært en av verdens beste sprintere de siste sesongene, men først i januar tok hun sin første seier siden OL-ulykken. Majdic mener sjansene hennes i Holmenkollen er gode.

Fordi løypa er utfordrende, ikke bare fordi den ikke har hull.

- Jeg liker løypa, fordi den ikke er for lett, sier Majdic.

SMERTER: Petra Majdic måtte ha hjelp til å komme seg opp på medaljepodiet i Vancouver-OL. Foto:  Scanpix/AP
SMERTER: Petra Majdic måtte ha hjelp til å komme seg opp på medaljepodiet i Vancouver-OL. Foto: Scanpix/AP Vis mer