«Majestetisk» og «legendarisk»

Sigurd Pettersens superhopp i Oberstdorf får oppmerksomhet over hele Europa.

Til og med i Danmark, hvor folket knapt har bakker å hoppe i, gis nordmannen spalteplass etter maktdemonstrasjonen i det første hoppukerennet i går.

- Suverene Sigurd, skriver Ekstrabladet og legger til at «nå må den unge nordmann leve med et massivt forventningspress foran resten av ukas skihoppkonkurranser».

I Storbritannia bruker både The Independent, The Times og Daily Telegraph bildet av Pettersen der han svever ut fra hoppet med utsikt til hustakene i Oberstdorf.

- Pettersen svever over resten av hoppukefeltet, skriver førstnevnte avis og påpeker at seieren var fullstendig overlegen.

Tyskerne avskriver hoppuka

Det samme mener tyske Sven Hannawald, regjerende hoppukemester, som endte på 18. plass i går.

- Jeg kan avskrive hele hoppuka. Det er frustrerende å se hvor langt han hoppet. Vi er bare nødt til å slappe av nå, sier tyskeren.

Den tyske fiaskoen opprører selvfølgelig vertene. Bild spør i tittelen på forsida «Er alt tapt nå?». De siste fem hoppukeåpningene i Oberstdorf har alle gitt tysk seier.

- Å, Hanni. Å, Martin. Å, hvilken smerte, skriver magasinet og påpeker den største tyske nedturen siden 1991.

- Bomben ble sluppet av norske Pettersen. Legendariske 143,5 meter - bakkerekord.

Berliner Zeitung er også furtne med tittelen «Norske Pettersen ødelegger den tyske dominansen i Oberstdorf».

- Pettersen var for sterk for oss alle, sier beste tysker Michael Uhrmann, på fjerdeplass i går.

Den franske TV-kanalen TF1 hyller den norske 23-åringen med tittelen «Uovervinnelige Pettersen».

- Sigurd Pettersen gjennomførte en maktdemonstrasjon i det første hoppukerennet i Oberstdordf, skriver franskmennene før de beskriver andrehoppet i beundrende vendinger.

- For et hopp! Han lettet majestetisk, helt eksepsjonelt. Et slikt som er legendarisk i bakken. 143,5 meter er 10 meter bedre enn den gamle bakkerekorden. Gigantisk.

Verdig vinner

Italienerne følger også med på skihopping. Libero slår opp «Pettersens store dag».

- Nordmannen viste det allerede i kvalifiseringen. Og han var best i begge hoppene. Han ble en verdig vinner, med et svev på 143,5 meter, ny rekord.

Det meste tyder på at alt skrytet til gutten fra Numedal ikke får han til å lette utenfor bakken. I dag tidlig ble han spurt av NTB om han forventet en ny seier i Garmisch-Partenkirchen i nyttårsrennet torsdag.

- Jeg tenker overhodet ikke sånn. Jeg får bare gjøre det beste jeg kan, så får det bli som det blir. Det er ikke noe annet å gjøre, sier Pettersen.

(Dagbladet.no)

TYSK FORTVILELSE:</B> Bild spør om alt er tapt for de tyske hopperne.
ELSKET AV BRITENE:</B> Et slikt bilde, med Pettersen over hustakene i Tyskland, ble trykket av flere britiske aviser i dag.
SUVEREN:</B> Sigurd Pettersens seier i går har fått tyskerne til å gi opp hoppuka.