BRUTALT: Sykling er en tøff idrett, og det fikk Rafael Majka kjenne på kroppen. Han ble ledet til mål av landsmann Michal Kwiatkowski på søndagens etappe. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
BRUTALT: Sykling er en tøff idrett, og det fikk Rafael Majka kjenne på kroppen. Han ble ledet til mål av landsmann Michal Kwiatkowski på søndagens etappe. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUDVis mer

Majka ute av Tour de France

Søndagens etappe krever enda et offer.

(procycling.no): Rafael Majka skulle lede Bora-hansgrohe i kampen om en fremskutt sammenlagtplassering, men de ambisjonene fikk seg et voldsomt skudd for baugen da polakken gikk i bakken ned fra Col du Biche søndag.

Fjorårets vinner av klatretrøyen kjempet seg til mål over halvtimen bak de seks rytterne i tetgruppen, og var med det for langt bak i sammendraget til å ha sjanse til å hevde seg uansett.

Dog har bronsemedaljøren fra Rio-OL god historikk på fjelletapper der han har gått i brudd. Det får han ikke muligheten til i årets tour.

Bora-hansgrohe melder mandag på sine hjemmesider at Majka er ute av Tour de France.

En gladnyhet er likevel at Majka ikke har pådratt seg noen brudd, noe som vil gjøre veien tilbake noe raskere.

- Jeg har smerter overalt i dag, men jeg var heldig som ikke fikk noen brudd. Jeg kan ikke forklare nøyaktig hva som skjedde da jeg krasjet. Jeg bremset ikke eller noe, men forhjulet mitt skle avgårde. Risto, vår mekaniker, gled også da han ankom med reservesykkelen. Det må ha vært noe olje eller lignende på veien. Uansett, etter velten led jeg mye, forklarer Majka.

Takker Froome-hjelper

Videre forklarer Majka at de sendte Emmanuel Buchmann videre for å redde lagets sammenlagtsjanser og retter samtidig en takk til resten av laget som hjalp ham etter velten.

I tillegg fikk han hjelp av landsmann Michal Kwiatkowski (Sky).

- Jeg vil også takke Michal Kwiatkowski som hjalp meg mot slutten, sier Majka. De to trillet inn over mållinjen sammen.

- Det gir ikke mening å fortsette etter denne voldsomme velten. Jeg kan så vidt puste på grunn av smerten. Vi måtte ta en lur avgjørelse for helsen min og med tanke på resten av sesongen.

Dermed har Bora-hansgrohe mistet sine to store profiler før det gjenstår to uker av rittet. Peter Sagan ble sendt hjem etter at juryen mente han taklet Mark Cavendish med vilje i spurten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.