- Major-kult!

Tutta til topps i tidenes første norske major-triumf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se den endelige stillingen

- Det er major-kult! Jeg tror jeg nesten må venne meg til å vinne turneringer, sa en glad Suzann Pettersen til TV2 Nyhetskanalen etter seieren. 

Tutta vant LPGA-mesterskapet i golf etter å ha gått de ti første hullene søndag to slag under par.

På de siste hullene var Suzann i ledelse. Det var en kamp mellom sør-koreanske Min Na-on, rutinerte Karrie Webb og Pettersen.

«Tutta» vant turneringen med ett slag.

Enestående

- Dette er en enestående prestasjon av Norges for tiden beste kvinnelige idrettsutøver, uansett idrett. Hennes prestasjoner denne sesongen har virkelig satt Norge på golfkartet, sa Norges Golfforbunds sportssjef Frode Scheie til NTB.

- Jeg pøvde bare å treffe så mange greener som mulig. Jeg visste at de andre også kom til å senke birdier, sier Tutta til ESPN like etter seieren.

- I dag er jeg bare kjempefornøyd med golfen min. Jeg var rolig og avslappet hele veien, sier hun.

JUBEL: Suzann Pettersen gikk til topps i Norges første major-triumf noensinne. Foto: Nick Wass/ AP
JUBEL: Suzann Pettersen gikk til topps i Norges første major-triumf noensinne. Foto: Nick Wass/ AP Vis mer

Premien er på 1,7 millioner kroner.


Opp og ned

Lørdag endte Pettersen på annenplass, men Min Na-on i ledelsen. I dag greide Pettersen tre birdies på 5., 8. og 10. hull, men måtte tåle en bogey på 9. hull.

18-årige Min Na-on, som hun gikk sammen med i lederballen, doblet sin ledelse til to slag med birdie på 4. hull, men med bogey på 6., 7. og 8. hull falt hun nedover lista.

Karrie Webb og Lindsey Wright seilet opp som «Tuttas» fremste utfordrere. Wright var etter seks birdies på sine 15 første hull bare ett slag bak lederen. Med fire birdies og to bogeys på sine 11 første hull søndag var australske Webb også ett slag bak sin norske rival.

Turneringen i Maryland er årets annen Major-turnering for kvinner, og Suzann Pettersen kan bli tidenes første norske vinner av en Major-turnering i golf.

- Major-kult!
HISTORISK: Tutta poserer med vinnerpokalen etter seieren i Maryland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer