Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Makabert å begrave noe som ikke er dødt

Lyn-fansen håper Klanen setter gravølet i halsen.

SISTE GANG? I kveld braker Lyn og Vålerenga sammen i Oslo-derby, kanskje for siste gang om Lyn ikke overvinner de økonomiske problemene. Klanen vil ikke savne Lyn i så fall.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SISTE GANG? I kveld braker Lyn og Vålerenga sammen i Oslo-derby, kanskje for siste gang om Lyn ikke overvinner de økonomiske problemene. Klanen vil ikke savne Lyn i så fall.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

||| • Følg Tippeligaen og Vålerenga - Lyn i livestudio fra kl. 18!

(Dagbladet.no): I kveld braker Lyn og Vålerenga sammen i byderby, i går feiret deler av VIF-klanen Lyns økonomiske trøbbel med «begravelse» på Valle Hovin.

- Det var dritkult. 150 stykker, fotballkamp mellom Bohemen og Vålerenga vertshus, grilling. Og vi samla inn 13000 kroner til Frelsesarmeen, forteller talsmann Espen Knutsen.

- Ikke til Lyn?

- Nei, vi gir pengene våre til noen som trenger det.

For Klanen unner ikke Lyn noe som helst, heller ikke av hensyn til å holde Oslo-derbyet i live. Skulle Lyn forsvinne i konkurs vil ingenting bli savnet på Oslo Øst.

- Derbyet har vært en kul match, men vi har ingen varme følelser for Lyn. Det er jo ikke plass til dem i byen. Når det kommer 2900 stykker for å se Lyn - Aalesund når de trenger det som mest, sier det litt om engasjementet, sier Espen Knutsen.

FORRIGE GANG: Det ble laber stemning blant VIF-supporterne da Lyn utlignet til 4-4 få minutter før slutt da lagene møttes i våres. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FORRIGE GANG: Det ble laber stemning blant VIF-supporterne da Lyn utlignet til 4-4 få minutter før slutt da lagene møttes i våres. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Jeg tror jo flere klubber kommer til å slå følge med Lyn, og det er synd. Men som supportere kan vi heldigvis harselere med det når det pågår, sier Knutsen.

Ubeseiret siden 1981
Lyn-folket liker dårlig at Klanen danser på Lyn-graven før klubben ligger der. Nå håper Bastionen at gravølet stopper i halsen når Oslo-klubbene braker sammen i byderby på Ullevaal i kveld.

- Jeg tror nok det går den vanlige veien, vi vinner, sier Bastionen-talsmann Øystein Kvam til Dagbladet.

- Det er alltid morsomt før denne kampen. Litt ekstra tenning, mye folk. Og så er jo byderbyet rett og slett forbundet med gode minner, sier Kvam.

For deg som ikke følger så nøye med på Oslo-fotballen (og likevel har klikket deg inn på denne saken): Vålerenga har ikke slått Lyn i en offisiell kamp siden 1981 (4-2). De 15 siste kampene i eliteserien har gitt ti seirer til Lyn og fem uavgjort. Vårduellen i år endte 4-4.

- Jeg levde jo faktisk da vi tapte sist, men da var det ikke så viktig. Det er i løpet av det siste tiåret dette derbyet har vokst seg stort, mener Bastion-talsmann Kvam.

Makabert
Og i år har kanskje både Lyn-supporterne og Lyn-spillerne ekstra god grunn til å være tente.

Det økonomiske uføret truer med å stenge Kringsjå/Ullevaal-dørene for godt. Vålerenga startet oppladningen med å la Oslo-prest Einar Gelius holde en fiktiv begravelse for Lyn på radio. Og i går hadde altså Klanen sin egen likvake.

- Jeg synes jo det er ganske makabert å begrave noe som ikke er dødt. Men har man ikke takt og tone, har man ikke takt og tone, sier Øystein Kvam.

- Hadde ikke Bastionen gjort det samme om situasjonen var omvendt?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi hadde nok tatt oss en øl nede på puben for å feire hvis Vålerenga hadde gått dukken, men vi hadde ikke tatt oss bryet med en begravelse eller noe liknende, mener Kvam.

TIFO-show på tribunene
I dag kan altså Lyn redde noe av sesong-æren ved å forlenge den ubeseirede rekka mot erkerivalen fra Valle. Bastionen-leder Kvam varsler også et lite tilsvar til hetsen på tribuneseksjonen VG nedre i kveld.

- Jeg har ikke sett det endelige resultatet av TIFOen, men jeg tror nok det kommer til å handle om økonomien, kanskje religion og Gelius også, sier han.

Klanen-talsmann Espen Knutsen spår også en innholdsrik TIFO på Vålerengas side av Ullevaal-tribunen. Og han spår at derby-spøkelset forsvinner i dag.

- I dag vinner Enga. Lyn er historisk dårlige om dagen, og jeg tror ikke på spøkelser eller noen bush-doktor som hindrer oss i å slå dem, sier Knutsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling