Makabert beinbrudd for Eddie Gustafsson

Fraktet til sykehus med helikopter etter grusom stempling.

||| (Dagbladet): Tidligere Lyn-keeper og svensk landslagsmann Eddie Gustafsson ble søndag utsatt for en skrekkelig stempling som kommer til å holde ham borte fra fotballbanen i lang, lang tid.

Kort tid før pause i bortekampen mot LASK Linz rykket Red Bull Salzburg-keeperen ut fra streken for å klarere et Linz-framspill i bakrom. Like etter at han hadde fått foten på ballen, kom Linz-spiller Lukas Kragl inn i høy hastighet med foten hevet og fullførte stemplingsbevegelsen.

Både leggbeinet og skinnbeinet til Gustafsson ga etter for det voldsomme sammenstøtet, ifølge Expressen, og svensken ble liggende i gresset med voldsomme smerter.

Beinbruddet var så alvorlig at Gustafsson måtte fraktes bort fra banen i ambulansehelikopter til sykehus i Salzburg.

Utrolig nok slapp Kragl unna med gult kort, og kunne dermed fullføre kampen, men det var en angrende synder som ba Gustafsson om unnskyldning for den karrieretruende taklingen.

- Jeg er utrolig lei meg for det som har skjedd. Det var ikke med hensikt, sier Kragl til nyhetsbyrået APA, ifølge Expressen.

Kampen endte 0-0 og dermed med poengdeling. Red Bull Salzburg leder den østerrikske bundesligaen, seks poeng foran toer Rapid Wien med fem kamper igjen å spille.

FRAKTET TIL SYKEHUS MED HELIKOPTER: Eddie Gustafsson ble fraktet til sykehus med helikopter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
FRAKTET TIL SYKEHUS MED HELIKOPTER: Eddie Gustafsson ble fraktet til sykehus med helikopter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer