- Makedonia-kampen var ikke så gæern

Drillo og Riise har sett kampen på video.

KAMPEN BLE BEDRE PÅ VIDEO: Drillo har gått fra dommen «under middels» til «ikke så gæern» etter å ha sett Makedonia-Norge på video. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KAMPEN BLE BEDRE PÅ VIDEO: Drillo har gått fra dommen «under middels» til «ikke så gæern» etter å ha sett Makedonia-Norge på video. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| ROTTERDAM (Dagbladet.no): Norges landslag fikk terningkast 1 av Dagbladet etter 0-0 mot Makedonia lørdag kveld.

«Nitrist og pinlig» var dommen i søndagsavisa. «Selv Vår Herre kunne ikke ledet dette laget til VM», skrev kommentator Morten Pedersen.

I dag tidlig kjørte Egil Olsen en videoreprise med spillerne, og hans inntrykk at de 90 minuttene i Skopje er plutselig en helt annen.

- Vi har sett kampen mot Makedonia på video i etterkant, og hovedkonklusjonen er at kampen ikke var så gæern, sier Drillo til Dagbladet.

Ikke så ille?
Han får støtte av John Arne Riise.

- Det var ikke så ille. Vi kom faktisk til endel overganger, selv om vi selvfølgelig ikke skaper nok sjanser, sier Riise.

Drillo fant også noe å sette fingeren på.

- Vi er nødt til å rydde opp i feil midtbaneleddet, i dag blir det mye trening med femmern, sier Drillo før dagens økt.

Om to dager er det gruppevinner og VM-klare Nederland som står på andre sida av banen, på De Kuip i Rotterdam. Landslagssjefen er optimist, selvsagt.

- Vi er nødt til å skape flere målsjanser. Mot Makedonia ble det 1-1 i sjanser, hvis vi er strenge mot Makedonia og litt strenge mot oss selv. Men samtidig kan det være nok med én målsjanse mot Nederland.

Liker statistikken
Nederland står med seks strake seirer før avspark. Norge har ikke vunnet på fire kvalikkamper. Det er topp mot bunn.

- Jeg har tidligere sagt at sjansene for poeng mot Nederland er like store som poeng mot Makedonia, og det er utsagn jeg vil bruke for alt det er verd nå, sier Drillo.

IKKE ILLE: John Arne Riise er enig med sjefen, Norge var ikke så ille mot Makedonia likevel. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
IKKE ILLE: John Arne Riise er enig med sjefen, Norge var ikke så ille mot Makedonia likevel. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer

Vel vitende om at Nederland ikke har tapt hjemme siden 2000 i en kvalifisering. Laget står med 23-3-0 og 63-4 i målforskjell.

- Det er imponerende statistikk, men jeg liker sånne statistikker. 23 kamper uten å tape, da nærmer det seg et tap, sier Drillo.

Han har fått med seg meldingene om champagnefeiring for nederlenderne da VM-plassen ble sikret på Island lørdag kveld, og landslagssjefen mener det lover godt.

For norsk fest onsdag kveld, som i sensasjonskampen mot Tyskland i vinter.

- Jeg håper på en kamp som likner på Tyskland-kampen, der vi får mer ut av overganger og presterer bedre på dødball.

- Jeg mener fortsatt at det er en klar fordel for oss at Nederland sikret gruppeseieren. Forøvrig er det ingen krise med ett poeng, vi er med hvis det blir uavgjort.

Mer i boksen
Norge-spiss John Carew fikk den ene store norske sjansen mot Makedonia. Onsdag håper han det blir flere for laget.

- Vi skaper ikke nok, og bærer litt preg av varme og forhold. Vi må skape mer inne i boksen, kan ikke være avhengig av store enkeltprestasjoner.

• Drillo ville ikke si hvem som skal erstatte Brede Hangeland i midtforsvaret mot Nederland. Fulham-stopperen er suspendert, Morten Fevang, John Arne Riise og Jon Inge Høiland er kandidatene som Kjetil Wæhlers makker.

ÉN SJANSE: John Carew brente den muligheten som bød seg i Skopje. Mot Nederland ønsker han flere sjanser til Norge. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ÉN SJANSE: John Carew brente den muligheten som bød seg i Skopje. Mot Nederland ønsker han flere sjanser til Norge. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer