Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Makedonia var dessverre bedre enn jeg hadde håpet på

Drillo lar seg ikke lure av tapet mot Skottland.

Oslo  20090908.
Egil "Drillo" Olsen under landslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag, Norges siste trening før onsdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Makedonia.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
Oslo 20090908. Egil "Drillo" Olsen under landslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag, Norges siste trening før onsdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Makedonia. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Datoen 25. september 1991 har gjentatte ganger blitt trukket fram i lyset i løpet av Egil «Drillo» Olsens andre regjeringsperiode. Det var nemlig sist gang Norge tapte en kamp med Drillo som landslagssjef på Ullevaal stadion.

31 kamper under Drillos ledelse har gitt 21 seirer og 10 uavgjorte kamper. Onsdag er Makedonia neste motstander som skal forsøke å fravriste 67-åringen hjemmestatistikken ingen annen norsk landslagssjef kan skilte med.

- Jeg er litt opptatt av å holde den fine statistikken på Ullevaal. Det ligger en del personlig prestisje i det, i og med at det er litt artig å kunne slå rundt seg med at man ikke har tapt hjemme siden 1991. Derfor er jeg opptatt av å ikke tape de to siste kampene, sier Drillo.

Frykter Pandev
Etter å ha tapt 0-2 mot Skottland på lørdag og med ingenting å spille for, skulle man kanskje tro at makedonerne ikke utgjør den største trusselen mot hjemmestatistikken. Men Drillo har nå studert og analysert oppgjøret på Hampden Park, og han likte ikke det han så.

- Makedonia var dessverre bedre enn jeg hadde håpet på, sier Drillo til Dagbladet.

- Jeg har for så vidt vært klar over at Makedonia er det nest beste laget i gruppa, og de var faktisk bedre enn Skottland ganske lenge. Skottene var egentlig ganske heldige som vant til slutt, selv om de var best den siste halvdelen av annen omgang, fortsetter han.

PEKES UT: Drillo frykter trusselen fra Makedonias stjernespiss Goran Pandev.Foto: SCANPIX/EPA/DARKO ANDONOVSKI
PEKES UT: Drillo frykter trusselen fra Makedonias stjernespiss Goran Pandev.Foto: SCANPIX/EPA/DARKO ANDONOVSKI Vis mer

Landslagssjefen peker ikke overraskende ut Lazio-spissen Goran Pandev som den store trusselen mot det norske forsvaret-

- De har klassespillere både bak, og ikke minst i Pandev på topp, selv om han fremdeles ruller litt ekstra hver gang han blir tatt. Han er god så lenge han står på beina, sier Drillo til Dagbladet.

Usikre kort

Norge stilte redusert under treninga på Bislett i går da Tom Høgli var borte med forkjølelse og John Carew, Erik Huseklepp, Christian Grindheim og Simen Brenne gjorde alternative øvelser. Høgli var tilbake på trening i dag. Det samme var Carew og Grindheim, men Huseklepp og ikke minst Brenne sliter med å bli klare til morgendagens kamp.

- Vi har noen som står over i dag også. Simen står over da han kjenner tendenser til etterdønninger av den lille hjernerystelsen han fikk mot Island. Huseklepp skal prøves i dag, og jeg vet ikke helt om han blir klar. Vi har litt å slite med, medgir Drillo før han legger til:

- Tom er tilbake og skal trene, og når det gjelder Grindheim og Carew, handlet det mest om at de var slitne, men de skal være klare nå.

TVILSOM: Simen Brenne (t.h.) sliter med etterdønningene av hjernerystelsen han pådro seg mot Island, og får neppe klarsignal fra landslagslege Thor Einar Andersen til å spille i morgendagens kamp. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TVILSOM: Simen Brenne (t.h.) sliter med etterdønningene av hjernerystelsen han pådro seg mot Island, og får neppe klarsignal fra landslagslege Thor Einar Andersen til å spille i morgendagens kamp. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
USIKRE: John Carew (t.h.) trente som normalt i dag etter å ha trent alternativt i går. Erik Huseklepp (midten) måtte testes for lukkede dører når landslagsledelsen stengte treningen for publikum , journalister og fotografer.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
USIKRE: John Carew (t.h.) trente som normalt i dag etter å ha trent alternativt i går. Erik Huseklepp (midten) måtte testes for lukkede dører når landslagsledelsen stengte treningen for publikum , journalister og fotografer.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media