Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Makelele er en slave

José Mourinho ut mot Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Claude Makelele ville gi seg på det franske landslaget, men ble likevel tatt ut av landslagssjef Raymond Domenech til kvaliken framover.

Hvis han ikke stiller risikerer den zairefødte 33-åringen flere kampers karantene - på klubblaget.

Det skal mindre til for å tirre Chelsea-manager José Mourinho.

- Makelele er ikke en fotballspiller. Makelele er en slave. Han har spilt den største kampen av dem alle, en VM-finale. Nå vil han gi seg, men treneren forteller at han ikke får spille for Chelsea dersom han ikke spiller for Frankrike.

Nå sender Chelsea sitt midtbaneanker på landslagssamling.

- Vi har ikke noen valg. Reglene er sånn, sånn er loven. Det er lett å forstå det, loven er ganske klar. Hvis du ikke spiller én kamp for Frankrike, så blir du suspendert i to. Hvis han mister to kamper for Frankrike, så mister han fire for Chelsea, sier Mourinho.

Makelele fikk sin 50. landskamp i VM-finalen og Chelsea gjør et siste forsøk i dag. De vil at Domenech skal akseptere at 33-åringen er ferdig.

- Chelsea FC tror at en spiller må ha frihet til å ta et eget valg om sin landslagskarriere. Det gjelder spesielt Claude, som har tjent sitt land på høyeste nivå og på en utmerket måte i mange år, skriver Chelsea i en pressemelding.

TVINGES TIL Å FORTSETTE: Claud Makelele trodde VM-finalen var hans siste match med flagget på brystet. Foto: Scanpix/Epa
TVINGES TIL Å FORTSETTE: Claud Makelele trodde VM-finalen var hans siste match med flagget på brystet. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

• Din kommentar: Har Chelsea og Mourinho rett?

OPPGITT: Jose Mourinho bøyer seg for Frankrike, i raseri.