Måkestad Bovim gråt for knallsterk sjetteplass

Håper å etablere seg i verdenstoppen før London-OL neste år.

VELLYKKET:  Ingvill Måkestad Bovim overrasket mange da hun tok seg til finale på 1500-meter, i dagens finale overbeviste hun igjen. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
VELLYKKET: Ingvill Måkestad Bovim overrasket mange da hun tok seg til finale på 1500-meter, i dagens finale overbeviste hun igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

DAEGU/OSLO (Dagbladet): Ingvill Måkestad Bovim fulgte opp den noe overraskende gode semifinaleinnsatsen med en knallsterk sjetteplass på dagens 1500-meter-finale i VM i Daegu.

Den norske jenta kjempet i teten hele løpet, mistet noen posisjoner i den siste svingen, men holdt unna for en jagende konkurrent og sikret en sterk plassering på tiden 4.06,85, tre hundredeler svakere enn hennes beste tid i år.

Og da Måkestad Bovim treffer norsk presse etter den imponerende sjetteplassen, er det gledestårer som preger 30-åringen.

-Det er mange millioner følelser nå, sier hun mens hun kjemper om å holde tårene tilbake.

Satser videre mot toppen
Plasseringen er uansett over all forventning, og den norske jenta var taktisk smart gjennom hele finalen i dag.
 
- Jeg gikk for å være taktisk, tøff og være minst mulig innblandet i tull. Jeg visste at ingen kom til å gi meg en plassering og at jeg kunne slå en del av jentene. Nå er jeg veldig fornøyd og bare veldig, veldig glad, sier hun.

Det kunne faktisk endt i skikkelig fadese for Ingvill Måkestad Bovim en drøy runde før mål.

Ei jente ramlet like bak henne og dro med seg flere andre i fallet, men den norske jenta slapp med skrekken.

30-åringen håper nå å fortsette med å være i verdenstoppen de neste årene.

- Jeg vet at jeg kan etablere meg i verdenstoppen og kjempe i både Diamond League, EM, VM og OL. Jeg har trent bra i to år så langt. Utøvere tåler fem år med hard trening, der vi kan pushe, pushe. Bare det at jeg får trent i november og desember i år - noe jeg ikke fikk i fjor - kommer til å gjøre meg til en a mye bedre løper neste år, sier hun.

Skadeplaget
Måkestad Bovim har hatt en karriere preget av skader, men har nå endelig tatt steget opp dit hun føler hun hører hjemme. Hun innrømmer imidlertid at veien har vært kronglete.

- Det er mange millioner følelser nå, med alt som har skjedd de siste årene. De hjemme som sitter og ser på og er glade...

- Veien har vært tøff. Det har vært veldig, veldig mye hard trening, men utrolig mange bra opplevelser der jeg har lært kroppen og meg selv å kjenne. Jeg har presset meg selv både fysisk og psykisk, for å si det sånn.

Måkestad Bovim takker også broren, foreldre og ektemannen Frode Bovim for at hun er der hun er i dag.

- Mannen min har vært veldig viktig og foreldrene mine har også vært ekstremt viktige. I tillegg har min bror vært der, jeg har kjørt nesten alle treningsøktene i sommer med ham. Jeg har ikke gjort dette helt aleine, sier hun.

• Jennifer Barringer Simpson vant gullet på 4.05,40, foran britiske Hannah England og spanske Natalia Rodriguez.