Måkestad Bovim gråt for knallsterk sjetteplass

Håper å etablere seg i verdenstoppen før London-OL neste år.

VELLYKKET:  Ingvill Måkestad Bovim overrasket mange da hun tok seg til finale på 1500-meter, i dagens finale overbeviste hun igjen. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
VELLYKKET: Ingvill Måkestad Bovim overrasket mange da hun tok seg til finale på 1500-meter, i dagens finale overbeviste hun igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAEGU/OSLO (Dagbladet): Ingvill Måkestad Bovim fulgte opp den noe overraskende gode semifinaleinnsatsen med en knallsterk sjetteplass på dagens 1500-meter-finale i VM i Daegu.

Den norske jenta kjempet i teten hele løpet, mistet noen posisjoner i den siste svingen, men holdt unna for en jagende konkurrent og sikret en sterk plassering på tiden 4.06,85, tre hundredeler svakere enn hennes beste tid i år.

Og da Måkestad Bovim treffer norsk presse etter den imponerende sjetteplassen, er det gledestårer som preger 30-åringen.

-Det er mange millioner følelser nå, sier hun mens hun kjemper om å holde tårene tilbake.

Satser videre mot toppen Plasseringen er uansett over all forventning, og den norske jenta var taktisk smart gjennom hele finalen i dag. - Jeg gikk for å være taktisk, tøff og være minst mulig innblandet i tull. Jeg visste at ingen kom til å gi meg en plassering og at jeg kunne slå en del av jentene. Nå er jeg veldig fornøyd og bare veldig, veldig glad, sier hun.

Det kunne faktisk endt i skikkelig fadese for Ingvill Måkestad Bovim en drøy runde før mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer