Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måkestad Bovim på sisteplass i Shanghai: - Vet ikke hva som skjedde

Sliter med forkjølelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvill Måkestad Bovim løp inn til skuffende 4.14,12 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag. Hun ble sist av dem som fullførte.

Kenyanske Faith Kivant løpet med strålende 3.56,82. Hellen Obiri som også løper for Kenya tok annenplassen med 3.59,34, mens Etiopia og Dawit Seyaum løp inn til tredjeplassen med 3.59,87. Det var bare disse tre som løp under fire minutter.

- Jeg fikk ikke sett løpet og vet ikke hva som skjedde med Ingvill, men jeg vet at hun pådro seg en liten forkjølelse etter Holmenkollstafetten. Det kan ha hatt en viss virkning, sa sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen til NTB lørdag ettermiddag.

Han sa også at Måkestad Bovim kom fram til Shanghai med kort tid til løpet, slik at akklimatiseringen på grunn av tidsforskjellen ikke har vært optimal.

- Nå skal hun løpe på nytt i Beijing 18. mai, og jeg har stor tro på at hun kommer til å prestere mye bedre der, sa Nilsen.

Ingvill Måkestad Bovim har 4.10,23 som årsbeste denne sesongen, mens persen hennes på 1500-meteren er på 4.02,20. Hun satser mot EM i Amsterdam og OL i Rio denne sesongen.

Av de 15 som stilte til start på distansen i Shanghai var det bare haren i løpet, ukrainske Tamara Tverdostup som ikke kom til mål.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!