Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Makkeren er for feit

Iver Horrem har satt et knallhardt krav til Bård Inge Pettersen: Skal de spille sammen, må han slanke seg kraftig.

-  I sandvolleyball må du være rask og smidig. Med noen kilo for mye er du sjanseløs, sier Horrem til Dagbladet.

Da Horrem satte Pettersen på slankekuren i august, veide han 100 kilo.

-  Og det er ingen vanvittig vekt i forhold til at han er 195 centimeter høy. Men Bård Inge legger fort på seg rundt magen, og jeg er nødt til å sette harde krav til ham om vi skal klare det langsiktige målet vår.

Og målet er medalje i Beijing-OL i 2008.

- Ikke tema

Pettersen er nå på god vei til å gjøre makkeren fornøyd. Da Horrem kom til Brasil i forrige uke, var partneren nede i 90,3 kilo.

-  Vi hadde et veddemål hvor han måtte stå naken i ett minutt på Copacabana hvis han veide over 90. Det har regnet de siste dagene, men vi skal nok få gjennomført det snart, ler Horrem.

Han understreker at han ikke mener slanking bør være et tema for unge jenter og gutter.

-  Det er en pest og en plage. Men det er litt andre regler som gjelder for oss toppidrettsutøvere. Vi må ha en idealvekt for å prestere best, mener Horrem.

Sandvolleyball er kanskje den idretten hvor det er mest fokus på kropp og sex, særlig hos jentene. De spiller i bikini, noe som har fått flere til å reagere.

- Misunnelige

Horrem sier bekledningen er valgt mest med tanke på spillekomfort, og begynner å bli lei all sexsnakket.

-  De fleste kvinnesakskvinnene som ser jenter i bikini, tror disse jentene blir sett på som sexobjekter. I sandvolleyball er det et praktisk antrekk for jentene. Kvinnesakskvinnene virker bare bitre for at de ikke selv blir eller ble sett på som sexobjekter, påstår Horrem.

Ikke dum

-  Jeg håper snart denne debatten legges død, og at fokuset heller flyttes over på de prestasjonene som gjøres på banen.

Horrem ønsker å teste ut makkeren i et par uker, samt spille en turnering i den nasjonale brasilianske serien - som trolig er verdens beste.

KRAVSTOR: Sandvolleyball-esset Iver Horrem (t.h.) satser sterkt på Bård Inge Pettersen som ny makker, men stiller også høye krav til makkeren - blant annet en 13 kilo lettere kropp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media