Makrellen e\' kommen - allerede

Start lekte seg med Lillestrøm i serieåpningen. 3- 1 var fem mål for lite, mente Tom Nordlie.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start-treneren godtar - under tvil - at fotballglade sørlendinger kan snakke om tidlig makrell i år.

-  Vi angrep i stim i dag, og det gjør jo makreller, fastslo Nordlie etter det overbevisende premiereshowet foran 10 000 tilskuere.

-  Men egentlig har jeg aldri skjønt denne makrellpraten. Det var noe Karsten Johannessen snakket om. Men at vi spilte stor fotball den siste timen, det skal jeg støtte, sier Nordlie, som mente Lillestrøm slapp billig:

-  Vi kunne gjort fem- seks mål til. Den siste timen var vi vanvittig gode.

-  For tidlig

-  Det er for tidlig å snakke om makrellfotball i byen. Men vi spilte godt i dag, ingen tvil om det. Etter hvert var vi jo fullstendig overlegne, sier Kristofer Hæstad.

Hæstad var en av spillerne som ble trukket fram av Start-trener Tom Nordlie etter kampen. Robert Koren skapte trøbbel for Start fra sin framskutte midtbaneposisjon i åpningen. Hæstad la seg dypere, og det ble innledningen på Starts suksess.

 FEIRET I STIM : Startspillerne angrep i stim. Og de feiret i stim. Her jubler de over 3- 1-målet til Johannes Hardarson. Foto: Jan L. Dahl
FEIRET I STIM : Startspillerne angrep i stim. Og de feiret i stim. Her jubler de over 3- 1-målet til Johannes Hardarson. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

En annen som ble trukket fram av sjefen sjøl, var banens bestemann Bala Garba.

-  Han løp på alt, og presset forsvaret deres hardt i den perioden vi sleit mest - de første tjue minuttene. Han var veldig viktig for oss i dag.

Garba lover mål

Garba var god også de siste 70, både med og uten ball. Han var involvert i svært mange av farlighetene Start skapte.

-  Det er jobben min, sa nigerianeren selv.

-  Vi er en optimistisk gjeng, og det gikk bra i dag. Det er bare å se på sjansetallet, så skjønner du hvem som var best. Du vinner kamper med et sånt overtak.

-  Men det ble ingen mål på deg?

-  Det kommer, lover Garba.

Skrøt av alle

Tom Nordlie trakk fram Start-kollektivet da han skulle forklare premieresuksessen:

-  Det er svært imponerende at vi kommer tilbake som vi gjør. Vi har spilt god fotball også tidligere i vinter, men vi har jaggu vært elendige også. Mot Lillestrøm virket det som om spillerne er klare for å ta tak i seg selv, sier Nordlie.

I første omgang var Kasey Wehrman sjef på midtbanen, med fysikk og ro. Etter pause tok de tre Start-terrierne Fredrik Strømstad, Johannes Hardarson og Kristofer Hæstad over showet på midtbanen. Resten av kollektivet ble anført av en Marius Johnsen som var høyt og lavt fra sin venstreback, en klassestopper i Bård Borgersen og en løpsvillig Bala Garba.

Lista er lang av folk som fikk skryt i går. En tidligere landslagsving rakk også sjefen å rose:

-  Kan ikke huske sist jeg så Alex Valencia jobbe så mye som i dag.

Men Tom Nordlie nekter å ta av:

-  Etter en serierunde med Vålerenga trodde noen også at vi skulle kjempe i toppen. Det endte med nedrykk.