Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Makrellfotballen er vår!

Makrellfotball har i alle år vært Starts varemerke. Men Mandalskameratene har overtatt fotballtronen på Sørlandet, og nå røver de varemerket og trykker det til sitt hjerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDAL (Dagbladet):

Ta en titt på bildet. Mandalskameratene-spillerne Leif Gunnar Smerud (26), Henrik Nyhus (22) og Tor Olve Fagnastøl (28) nyter makrell i tomat. Slik skal Mandalkameratene (MK) få Start i øst til å føle seg søndag kveld - som most makrell i tomat! Trioen er ikke i tvil.

MK er storebror på Sørlandet.

Start er degradert til lillebror. Makrellfotballen tilhører nå tidligere lillebror MK. Selv om det mot formodning skulle ende med tap i søndagens borteoppgjør i 1. divisjon mot Start, mener trioen at klubben likevel er best.

- Det er bare å se på resultatene i sommer og tabellen. Vi er helt klart storebror og har overtatt fotballtronen på Sørlandet, smiler forsvarsspiller Tor Olve Fagnastøl bak solbrillene.

Fordel med bortebane

Høyvokste Fagnastøl er kjent for å snakke i store ord, men han får støtte av mer sindige Smerud og Nyhus.

- Vi har flere spillere i bedre form nå enn da vi slo Start i cupen for to uker siden. For eksempel Håvard Karlsen og Eivind Karlsbakk. De er i kanonform, hvilket de beviste da vi slo Ørn-Horten 6- 2, forklarer Smerud.

Rytmen i angrep er mer taktfast enn sist lagene møttes. At det er bortekamp bekymrer lite.

- Det er en klar fordel for oss å spille på Starts hjemmebane. Da har de to valg: De kan legge seg høyt og satse offensivt, eller de må sikre bakover og la oss slippe til. Begge taktikkene passer oss utmerket. Skulle de finne på å overraske oss med noe nytt, er det enda bedre. De er for usikre til å takle endringer, påstår psykologistudenten Smerud.

- Innbyggerne i Kristiansand er nok enige i våre meninger, men det er svært få som våger å si det, mener Henrik Nyhus.

Nyhus ble vraket fra Start foran 2002-sesongen. Nå er han en viktig årsak til at hans tidligere hjerteklubb nærmest blir latterliggjort av grønne outsidere fra Mandal.

Vil ikke tilbake

Sammen med Smerud er han toppscorer med seks mål.

Kameratene fra vest har vunnet to av tre kamper mot Start i år. Kristiansanderne vant en treningskamp i vår, og sist lagene møttes ble Start sendt hodestups ut av cupen med 0- 3-tap.

- Det er en herlig revansj dette her. Slik situasjonen er nå hadde jeg ikke takket ja til å spille for Start dersom de bød seg fram, sier Nyhus.

- Hvorfor slår MK Start for tredje gang i år?

- Fordi vi er et bedre lag med flere spillere som holder et høyere nivå. Vi har dessuten mer erfaring og tror på det vi gjør. Vi går ut på gressmatta for å ha det moro, slippe oss løs. At vi ikke er redde for å tape, gir oss et fortrinn, mener Smerud.

- Vi må holde beina på jorda. Det blir ingen lett match å møte Start. I mine øyne er dette den vanskeligste kampen vi spiller i år, sier Fagnastøl.

Tidligere Lillestrøm- og Viking-spiller Smerud betegner oppgjøret slik:

- Kampen blir like tøff som oppgjørene mot Ham-Kam, Moss og Raufoss borte. Riktignok vant vi alle disse, men...

Ferie

Snart har de tre spillerne ti dagers fotballferie - høyt oppe på tabellen.

- For oss blir det en god ferie uansett hvordan det går mot Start. Vi er så tilfreds med resultatene hittil at et tap ikke vil ta fra oss den gleden. Start-spillerne får nok en langt verre ferie, sier Smerud.

KAMPKLARE: Mandalskameratene spiser Start og makrellfotballen til frokost. Fra venstre Henrik Nyhus, Leif Gunnar Smerud og Tor Olve Fagnastøl.
VISER STYRKE: Mandalskameratene (fra venstre) Henrik Nyhus, Leif Gunnar Smerud og Tor Olve Fagnastøl lader opp på stranda før dagens møte med Start.