Maks uflaks for Bjørndalen

Sprint-spesialisten Ole Einar Bjørndalen var maksimalt uheldig i dagens verdenscuprenn, og endte på 5. plass etter to bom i stående skyting.

- At jeg bommet en gang var greit, men da den andre kom skjønte jeg ingenting, sa OL-mesteren fra Simostranda. Bjørndalen gamblet litt under de vanskelige forholdene og ble straffet hardt.

Russeren Vladimir Dratsjev sikret seg det beste utgangspunktet foran VM-jaktstarten i morgen. En sterk langrennstid og bare en strafferunde ga ham et forsprang på over halvminuttet på nordmannen.

Sven Fischer fra Tyskland og ukjente Ilmar Bricis fra Latvia endte også på pallen, mens Ricco Gross, nummer to i verdenscupen, har fem sekunder på Bjørndalen foran jaktstarten.

- Jeg var virkelig tent i dag og gjennomførte vel et bra løp. God fart på begge rundene, prikkfri liggende skyting selv om jeg brukte noe lang tid på standplass var alt i alt brukbart, sa Bjørndalen som vant OL-sprinten i Nozawa Onsen.

Frode Andresen lå lenge høyt oppe, men fire bom på den avsluttende stående skytingen sendte ham langt nedover resultatlista. Da Hønefoss-løperen skjøt var det ujevn vind og svært vriene forhold.

I verdenscupen leder Ole Einar Bjørndalen etter 14 renn på 256 poeng, tre poeng foran tyskeren Ricco Gross. Sven Fischer ligger på tredjeplass med 217 poeng.

OL-vinneren på 20 kilometer, Halvard Hanevold, er inne på en 5. plass med 202 poeng, mens Frode Andresen følger nærmest med 200.

Skjelbreid slo til

Etter svak OL-innsats fant Ann-Elen Skjelbreid tiden moden for å slå til i verdenscup-sammenheng. Foran VM-øvelsen søndag er hun bare 29,7 sekunder bak svenske Magdalena Forsberg, som skjøt feilfritt på lørdagens sprint. Selv var hun mest overrasket.

- Jeg måtte se to ganger om det var mulig at jeg skjøt rent i stående, sa den svenske vinneren.

For Ann-Elen Skjelbreid var det årsbeste. Hun fikk vist sikker skyting og stor fart i langrennssporet.

- En strafferunde var resultatet i liggende skyting, men ellers var løpet solid, mente hun.

Christelle Gros fra Frankrike endte på 3. plass. (NTB)