I ALVORLIG TRØBBEL: Politiet mener de har sterke beviser for at John Terry kom med rasistiske bemerkninger til Anton Ferdinand i kampen mot QPR 23. oktober. Foto:   (AP Photo/PA, Nick Potts)
I ALVORLIG TRØBBEL: Politiet mener de har sterke beviser for at John Terry kom med rasistiske bemerkninger til Anton Ferdinand i kampen mot QPR 23. oktober. Foto: (AP Photo/PA, Nick Potts)Vis mer

Maksimal rasismebot for Terry: 23 000 kroner

Det bruker han snaue tre timer på å tjene inn.

(Dagbladet): 1. februar må Chelsea- og England-kaptein John Terry møte i retten, siktet for rasisme mot QPR-stopper Anton Ferdinand.

Om han blir kjent skyldig, får han ifølge The Guardian i verste fall en bot på 2500 pund - i overkant av 23 000 kroner.

Med tanke på at Terry angivelig har en ukelønn på 150 000 pund, vil han trenge snaue tre timer på å tjene inn den boten.

Kan være slutten på landslagskarrieren
De økonomiske konsekvensene er nok uansett 29-åringens minste bekymring for øyeblikket: Om retten finner det bevist at Terry kom med rasistiske ytringer mot Ferdinand, regner de fleste med at han blir fratatt kapteinsbindet på landslaget for andre gang.

Enkelte medier spekulerer også i at det vil være slutten på landslagskarrieren hans.

På sikt risikerer han også en lengre utestengelse fra fotballen: Tirsdag ble Liverpools Luis Suarez gitt en FA-karantene på åtte kamper for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Men fordi saken mot Terry skyldes en klage fra publikum, ligger den foreløpig bare på politiets bord. Dette kan imidlertid endre seg når påtalemyndighetens sak mot ham er avgjort.

Politiet mener de har en sterk sak mot Terry, og at det finnes nok bevis til en dom. Chelsea-kapteinen ble fanget opp av et TV-kamera idet han ropte ordene «you fucking black cunt» mot Ferdinand.

Terry hevder på sin side at han bare svarte på det han trodde var en beskyldning om rasisme fra QPR-stopperen, og at det han virkelig sa var «I didn't call you a fucking black cunt». Ashley Cole blokkerte nemlig kameraets utsikt til Terry i et sekund eller to før de mye omtalte ordene falt.

- Jeg har sett mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk drar feil konklusjoner. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si noe sånn, har Terry forklart tidligere.

Etter å ha fått beskjed om siktelsen i dag lovet han ifølge Sky News å kjempe «med nebb og klør» for å renvaske seg.

Støtter kapteinen
Chelsea har lagt ut en kort pressemelding på sine hjemmesider i dag, der de uttrykker støtte til kapteinen sin.

«Chelsea har hele veien støttet John i denne saken, og det er ingen tvil om at vi vil fortsette å gjøre det. Klubben mener all diskriminering er avskyelig, og vi er stolte av jobben vi gjør for stanse det. Chelsea vil ikke gi ytterligere kommentarer rundt dette temaet mens den rettslige prosessen pågår.»

Manager André Villas Boas varslet også full støtte til Terry på dagens pressekonferanse, foran torsdagens storkamp mot Tottenham.-

- Det eneste jeg vet er at jeg skal støtte John Terry fullt ut, sier han.