STERK SEIER: Aalesund og målscorer Peter Orry Larsen jubler for det tredje av fire hjemmescoringer mot svenske Elfsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
STERK SEIER: Aalesund og målscorer Peter Orry Larsen jubler for det tredje av fire hjemmescoringer mot svenske Elfsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/ScanpixVis mer

- Maksimal uttelling

Rekdal mener seieren mot Elfsborg var i overkant stor

(Dagbladet): Aalesund - Elfsborg 4-0

Aalesund knuste svenske Elfsborg og skaffet seg et glimrende utgangspunkt foran neste ukes returmøte i Europaligaens 3. kvalikrunde. Kjetil Rekdals utvalgte stoppet ikke før de hadde puttet fire baller bak Elfsborg-keeper Ante Covic.

Trener Rekdal mener resultatet var litt i overkant.

- Vi var ikke så gode som resultatet tilsier. Vi har maksimal uttelling og det er kanskje ikke helt fortjent at vi vinner så mye. Men sånn er fotballen, sier Rekdal, som åpenbart har litt sympati for sine svenske kollegaer etter kveldens stortap.

Aalesund-treneren innrømmer at det skal mye til for at de ikke går videre til neste runde.

- Fryktelig mye skal gå galt. De er et veldig godt hjemmelag, så vi må være konsentrert, men holder vi unna i starten vet vi at mye er gjort.

Pangåpning
Vertenes målshow åpnet allerede før det var spilt fem minutter på Color Line Stadion. Einar Jääger fant Peter Orry Larsen med et godt slått frispark.

Headingen gikk i tverligger og ut, men på reuren var Solomon Okoronkwo raskest, og klinket ballen inn bak Ante Covic. 

I beste fall kunne vertene ha puttet et par til allerede før lagene gikk til pause. Størst var sjansen, da Lars Fuhre enkelt burde spilt gjennom spiss Michael Barrentes Rojas, men på mystisk vis misset Barrantes med den avgjørende pasningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strålende omgang
Elfsborg, ubeseiret på de siste fem kampene i Allsvenskan, hadde tydeligvis bestemt seg for å være mer offensive i starten av den andre omgangen. Men gjestenes forsøk på å utfordre hjemmelaget, ble raskt slått tilbake.

Etter fint Aalesund-spill fant Fuhre en totalt umarkert Barrantes Rojas, som enkelt kunne heade inn kveldens andre scoring. Det var begynnelsen på en strålende omgang fra hjemmelaget.

JUBEL: Michael Barrantes (t.v.) og Lars Fuhre (t.h) jubler etter 2-0 scoringen på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix.
JUBEL: Michael Barrantes (t.v.) og Lars Fuhre (t.h) jubler etter 2-0 scoringen på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix. Vis mer

Barrantes skulle ha scoret sitt andre, men alene med Covic var det Elfsborg-keeperen som kom seirende ut. Returen fra Okoronkwo reddet også Covic mesterlig.

Raknet for svenskene

Et drøyt kvarter seinere raknet det for serietoeren i Sverige. Et langt frispark fant Peter Orry Larsen inne i Elfsborg-boksen. Orry Larsen tok ned ballen, vendte enkelt, og satt inn 3-0.

To minutter etterpå skulle Elfsborg gjøre det enda vanskeligere for seg selv. Kveldens mann, Michael Barrantes, slo en corner fra høyre. Den traff stopper Andreas Augustsson, som på uheldig vis satte ballen i eget mål.

Det gjør at det skal svært mye til for at ikke Aalesund er videre til den avgjørende play-off runden, det siste hinderet før gruppespill i den nest gjeveste europeiske klubbturneringen.

Trener Rekdal gleder seg til fortsettelsen.

- Vi er med i cupen, vi er med i Europa, og vi er godt plassert i serien. Det kan bli en veldig morsom høst, sier Rekdal til Dagbladet.