Makta rår i fotballen

Og derfor gjør Ole Gunnar Solskjær fortsatt som han vil.

PÅ VEI BORT? Ole Gunnar Solskjær kan gå hvor han vil. Også bort fra Aker stadion.. FOTO; Erik Birkeland.
PÅ VEI BORT? Ole Gunnar Solskjær kan gå hvor han vil. Også bort fra Aker stadion.. FOTO; Erik Birkeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): I dag kan det føles nødvendig å gå rolig rundt Aker Stadion; unnskyld Røkkeløkka, for å få et bedre innblikk i alle sider av konflikten mellom byens store rikmann og byens store fotballsønn. For her spriker og spikres forklaringene etter hvem som trenger å forsvare hva.

Men skjærer du gjennom alle de små historiene om hvilke aktører som har sagt hva til hvem, står du tilbake med en overraskende slutt på den kjente fortellingen om at makta rår.

Kjell Inge Røkke som en gang stolt la Aker Stadion som et vakkert diamatsmykke i halsgropen til Molde by, tror han har makt til å røske selve diamanten vekk.

Men det har han jo egentlig ikke.

FOR om pengene der og da bestemmer det meste i kapitalsporten fotball, er det større ting som til slutt blir stående igjen etter dette dramaet. For eksempel historien om hvem som handlet rett, og hvem som bare oppførte seg stusslig.

Der hjelper det lite at alle Røkkes menn i administrasjon og styrer nå trer støttende til og forteller om hvordan Ole Gunnar Solskjær reiste til England på tross av deres råd. Disse fortellingene står ikke til troende. For det er jo Ole Gunnar som alltid har hatt de uskyldige blå øynene, har oppført seg fint mot andre og betrodd oss guttedrømmen om å bli trener for et av sportens virkelig store lag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer