Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Maktarroganse av NFF

Løv-Ham fratatt ett poeng. - NFF straffer bare de svakeste klubbene, hevder klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Doms-og sanksjonsutvalget i NFF fratok i dag 1. divisjonsklubben Løv-Ham ett poeng for å ha brukt kenyanske Wycliff Juma uten at han var spilleberettiget. «Etter en samlet vurdering har Doms- og sanksjonsutvalget kommet frem til at det må reageres mot klubben i form av tap av ett poeng for både førstelag og andrelag, som vilkår for videre deltagelse i henholdsvis Adeccoligaen og 3. divisjon for menn. I tillegg ble klubben ilagt en bot på 20 000 kroner.», heter det i avgjørelsen fra NFF.

- VIF og TIL slipper billigere

Løv-Ham føler seg kraftig forskjellsbehandlet - og viser blant annet til Glenn Roberts-saken nylig, der Vålerenga slapp unna poengstraff selv om Roberts ikke var spilleberettiget. I stedet fikk Oslo-klubben 50 000 kroner i bot.

- Vi mener dette handler om maktarroganse fra NFF. Små klubber forskjellesbehandles. De store klubbene, som Vålerenga og Tromsø, blir bøtelagt. De små klubbene blir fratatt poeng, sier styreleder Tom Georg Olsen til Dagbladet.no.

Løv-Ham har tre dager på seg til å anke, noe Olsen varsler at de kommer til å gjøre.

- Vi er helt uenig i saksbehandlingen. Vi har satt oss inn i regelverket og er innforstått med at Juma ikke var spilleberettiget, men det er prosessen vi involverte NFF i vi har noe imot.

NFF avviser påstanden

- Tre forskjellige personer i Løv-Ham har forespurt NFF i denne saken. Juma har spilt seks minutter til sammen, og det ville vært totalt unødvendig av oss å sette han utpå om vi ikke hadde fått signaler tre ganger på at det var greit.

- Vi hadde en skriftlig kontrakt med spilleren og Mathare, vi har overført pengene de skal ha, og det eneste som manglet var at NFF sendte faks til det kenyanske fotballforbundet. Det har de ikke gjort, hevder Olsen.

Informasjonssjef i NFF, Roger Solheim, stiller seg uforstående til Olsens påstand om forskjellsbehandling.

- Jeg ser ikke noe grunnlag for en slik påstand. Doms- og sanksjonsutvalget har gjort en helhetlig vurdering av de fakta som foreligger, og mener en riktig reaksjon er ett poengs trekk. Mener Løv-Ham det er uriktig, har de ankemuligheter, og da vil saken bli behandlet på ny av et nytt utvalg, sier han til Dagbladet.no.

PS! Før de ble trukket ett poeng, lå Løv-Ham på 7. plass i 1. divisjon med 22 poeng. Straffen fra NFF betyr at de blir forbigått av Kongsvinger og Moss.

• Din mening: Riktig at VIF slapp med bot, mens Løv-Ham fikk bot og poengtrekk?

<B>STRAFFET LØV-HAM:</B> NFF idømte 1. divisjonsklubben Løv-Ham en kamps karantene for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. Små klubber forskjellesbehandles. - De store klubbene, som Vålerenga og Tromsø, blir bøtelagt. De små klubbene blir fratatt poeng, mener styrelederen.