- Maktarroganse

Si din mening om Anja-dommen

Landslagskaptein Kjersti Grini refser Håndballforbundet

- Det lukter litt maktarroganse av den dommen Anja Andersen har fått. Dette blir for dumt, sier landslagskaptein Kjersti Grini til Dagbladet.


SAMMEN ER VI STERKE: Bækkelagsjentene slår ring rundt Anja Andersen etter dommen på en måneds karantene.

Sjøl mener hun å ha sagt å ha sagt verre ting enn det Anja er blitt dømt for.

- Forskjellen er at jeg ikke har sagt det til media, men til dem det har berørt. Jeg er helt enig i at man må få si meningen sin. Men det kan gjøres på litt smartere måter enn dem Anja har benyttet, sier Kjersti Grini.
- Jus-eksperten Svein Slettan har sagt at folk må få lov til å oppføre seg dumt, uten å bli straffet for det. Hvis ikke, kan vi risikere å bli satt i fengsel alle som én. Det synes jeg er vettugt sagt! sier Kjersti.

- Irettesettelse

Hun synes også det er rart av håndballforbundet å gi en dom på hn måneds karantene.

- Sjøl trodde jeg det var vanlig å straffe spillere ved å la dem stå over kamper. De kunne nøyd seg med en irettesettelse, sier Kjersti, som hadde sansen for fotballforbundets reaksjon etter at Brann-trener Kjell Tennfjord slengte med leppa om dommer Rune Pedersen.

- Han fikk noen kampers karantene og måtte framskaffe ti dommertalenter. Det hadde vært en passende reaksjon mot Anja, sier hun.

- Nå får vi bare håpe at Anja kan sone straffen i desember. Da er det ikke kamper i det hele tatt, sier Kjersti Grini.

Føler med

Både hun og landslagsveteran Trine Haltvik føler med Anja i denne saken.

- Det er synd når en spiller ikke får si det hun mener. Jeg har alltid sagt meningen min, og kommer til å fortsette med det, sier Haltvik.
- Men jeg er enig i at det går an å være litt smartere enn det Anja har vært, og si tingene direkte til håndballforbundet eller den det gjelder. Ikke gå ut i media først, legger hun til.