Makt­demonstrasjon: - Godt å kjenne

Therese Johaug sparte litt på kruttet, men var likevel overlegen på Beitostølen.

I FORM: Med to seire på Beitostølen viser Therese Johaug god form før verdenscupåpningen i Finland neste helg. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Hun var den alle trodde skulle vinne 10-kilometeren i fri teknikk, og Therese Johaug innfridde til fulle.

Norges soleklare ener i skisporet vant rennet på Beitostølen i suveren stil, og sendte et skremmeskudd i retning rivalene før verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

- Jeg var spent før løpet i dag også, men jeg fikk mange av de svarene jeg ville ha i går. Jeg er veldig fornøyd med det, sier Johaug til Dagbladet.

I FORM: Therese Johaug viste nok en gang konkurrentene ryggen. Foto: Bjørn Langsem
I FORM: Therese Johaug viste nok en gang konkurrentene ryggen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Likevel mener hun at hun har litt mer å gå på når det gjelder det tekniske.

- Jeg syns det gikk bra. Jeg følte jeg gikk bra på ski, til tider. Det var litt kjas og mas underveis, men alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg var fornøyd med spurten på slutten, sier hun.

- Er dette et skremmeskudd til konkurrentene i Ruka?

- Nei, det er det ikke.

BEITOSTØLEN: Det ble dramatisk da den norske langrennseliten åpnet sesongen på Beitostølen. Stjerna Emil Iversen ble disket i kvartfinalen, Johannes Høsflot Klæbo slang med leppa, og den amerikanske stjerna Jessica Diggins skrekkskade vekker oppsikt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Krutt igjen

Det er ventet at svenskene Frida Karlsson og Ebba Andersson vil bli de største utfordrerne i Finland.

- Det er alltid gøy å vinne skirenn. Men svenskene er gode. Alt kan skje neste helg, sier Johaug til NRK.

Johaug gikk ut et halvminutt bak Heidi Weng, og tok henne raskt igjen. Men Weng beit seg fast i ryggen på rivalen, og nektet først å slippe, før Johaug satte inn turboen mot slutten.

- Jeg kjente at jeg hadde igjen litt krutt på slutten det, og det var litt godt å kjenne det, sier Johaug.

10 kilometer fri teknikk

1) Therese Johaug, Nansen 23.20,6, 2) Heidi Weng, BUL 0.36,0 min. bak, 3) Helene Marie Fossesholm, Eiker 0.50,8, 4) Karoline Simpson-Larsen, Vargar 0.58,6, 5) Anne Kjersti Kalvå, Lundamo 1.18,7, 6) Magni Smedås, Lillehammer 1.23,1, 7) Marte Skaanes, Strindheim 1.25,1, 8) Lotta Udnes Weng, Nes 1.27,2, 9) Mathilde Myhrvold, Vind 1.31,7, 10) Tiril Udnes Weng, Nes 1.33,3. (NTB)

NEKTET Å SLIPPE: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NEKTET Å SLIPPE: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fornøyd Weng

Weng var betraktelig mer fornøyd enn etter 10 kilometer klassisk lørdag, men syns det har vært en tung helg totalt.

- Det er som det pleier å være på Beitostølen. Det har vært tungt. Det er en halvtimes gåing der du skal presse hele veien, og det syns jeg alltid er tøft å komme gang med. Det er godt å være ferdig, sier Weng til Dagbladet.

- Føler du at du er i form?

- Nei, jeg håper da ikke det. Jeg har lyst å være i form mot slutten av sesongen. Jeg håper det blir bedre og bedre utover.

Weng måtte imidlertid gi ei lita luke mot slutten, og ble nummer to i rennet, 36 sekunder bak vinneren. Helene Marie Fossesholm ble nummer tre, 50 sekunder bak Johaug.

- Det er like mye som i fjor, så var jeg vel åtte sekunder bak på skøyteetappen i Kuusamo helga etter. Men da hadde jeg en kjempedag den dagen. Jeg trenger litt skirenn, sier Weng.

- Virket stiv

I motsetning til lørdag klarte hun å holde ryggen til Johaug.

- Jeg synes Therese virket litt stiv da hun kom bak meg. Men jeg tror jeg skal være litt glad for det, da klarte jeg å henge på litt lengre. Men det er hardt, det er uvant å gå skirenn, fortsetter Weng.

Johaug innrømmer at hun ble stiv.

- Det var litt blankt, så man sklir litt i snøen. Jeg fikk ikke skikkelig grepet. Men alt i alt er jeg kjempefornøyd, sier Johaug.

Fossesholm er derimot litt mer skuffet.

- Det var ikke noen kjempehøydare i dag. Jeg var litt seig i beina og ikke noe kjempefutt der. Så jeg kjente allerede på oppvarmingen at i dag er ikke dagen å åpne fort den første bakken, for da hadde jeg ødelagt løpet mitt, sier Fossesholm til Dagbladet.

MINUSSIDEN: -Ingen toppdag, sier Helene Marie Fossesholm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINUSSIDEN: -Ingen toppdag, sier Helene Marie Fossesholm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun havnet snaut 50 sekunder bak Johaug.

- Ja, det er for mye. Men med tanke på at jeg ikke hadde en toppdag er det helt greit. Det var ikke noen toppdag i dag, det var litt på minussiden, sier Fossesholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer